Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 14:57 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartTransavia moest enkele vluchten omleiden door storing

Transavia moest enkele vluchten omleiden door storing

SCHIPHOL – Door een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem is er sinds maandagavond laat bijna geen vliegverkeer mogelijk van en naar Nederlandse vliegvelden. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De storing ontstond rond 23.00 uur en treft onder meer Schiphol en Rotterdam The Hague Airport.

“Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit, daarom is overgeschakeld op een back-up systeem. Na 23.00 uur zijn nog enkele toestellen veilig geland op Schiphol en andere toestellen zijn uitgeweken”, zegt de LVNL in een verklaring.

Het is nog niet bekend tot hoe laat de storing gaat duren en hoeveel vluchten zijn getroffen. Eerder op maandag werden op Schiphol ook al tientallen vluchten geannuleerd vanwege zware windstoten.

Een woordvoerster van Rotterdam The Hague meldt dat de gevolgen van de storing aan het luchtverkeersleidingssysteem vooralsnog mee lijken te vallen. Na 23.00 uur stonden bijna geen vluchten meer op de planning bij de luchthaven. Wat de gevolgen van de storing zijn voor de planning van dinsdagochtend is nog niet bekend, zegt ze. Volgens de woordvoerster kunnen hulpdiensten wel vliegen.

Schiphol is in de nacht van maandag op dinsdag nog niet bereikbaar voor een reactie.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Schiphol

Schiphol ondersteunt plannen kabinet rond geluidshinder

SCHIPHOL - Schiphol steunt "vanzelfsprekend" de maatregelen die het kabinet neemt om geluidshinder rond Schiphol terug te dringen. Die "dragen bij aan een stiller...