Clicky

maandag 29 april 2024 - 21:30 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartEasyJet schort vluchten van en naar Israël op tot 21 april

EasyJet schort vluchten van en naar Israël op tot 21 april

LUTON – De Britse budgetvliegmaatschappij easyJet vliegt in ieder geval deze week niet van en naar Tel Aviv na de aanval van Iran op Israël, laat een woordvoerster weten.

“Daarna evalueren we de situatie. Er stonden deze week drie retourvluchten gepland van Amsterdam naar Tel Aviv. Die klanten zijn al geïnformeerd dat de vlucht niet doorgaat”, aldus de woordvoerder. De stap komt kort nadat easyJet eind maart zijn vluchten van en naar Israël had hervat te midden van de voortdurende oorlog met de terreurgroep Hamas.

KLM vliegt ook maandag niet naar de Israëlische stad Tel Aviv, meldde een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. Zondag werd ook al een vlucht geannuleerd, nadat Iran in de nacht van zaterdag op zondag tientallen drones en raketten had afgevuurd op Israël. KLM is van plan om de vluchten naar Tel Aviv vanaf vrijdag te hervatten. “Uit voorzorg vliegen we tot nader order niet over Iran en Israël”, aldus de woordvoerster.

Zustermaatschappij Air France hervat vluchten naar Tel Aviv dinsdag. Grote luchtvaartmaatschappijen in het Midden-Oosten gaven zondag al aan dat er weer gevlogen ging worden in de regio.

De grootschalige Iraanse raket- en droneaanval op Israël leidde afgelopen weekend tot een verstoring van het vliegverkeer in de regio. Meerdere landen sloten uit veiligheidsoverwegingen hun luchtruim.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Finnair staakt vluchten op Ests Tartu vanwege Russische gps-inmenging

HELSINKI - Finnair vliegt de komende maand niet op de stad Tartu in Estland, omdat Rusland storingen veroorzaakt in het gps-systeem. Dat maakt landen...