Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:28 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsDuitse tieners opgepakt om voorbereiden terreuraanslag

Duitse tieners opgepakt om voorbereiden terreuraanslag

DÜSSELDORF -In Duitsland zijn drie tieners opgepakt voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Twee meisjes en een jongen van 15 en 16 jaar oud wilden volgens de Duitse autoriteiten in naam van Islamitische Staat politieagenten en kerken aanvallen.

Ze waren volgens de aanklagers bereid om mensen te doden en zouden messen en molotovcocktails willen gebruiken. De geplande aanslag had moeten plaatsvinden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, grenzend aan Nederland. De verdachten zijn zelf ook afkomstig uit die deelstaat, schrijft de Rheinische Post. De drie tieners zitten vast sinds het paasweekend.

Veiligheidsbronnen zeggen tegen Duitse media dat er nog geen concrete datum was en dat het doelwit ook nog niet vaststond. De verdachten zouden met elkaar in een chatgroep hebben gezeten waarin ze plannen bespraken.

In november werden in Duitsland ook al een 15- en een 16-jarige aangehouden voor het beramen van een aanslag. Zij sympathiseerden ook met Islamitische Staat en zouden het hebben gemunt op een kerstmarkt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...