Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 14:49 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesJoint venture Dachser & Fercam Italia komt op gang

Joint venture Dachser & Fercam Italia komt op gang

Dachser verwerft meerderheidsbelang in joint venture voor groupage en contractlogistiek in Italië.

KEMPTEN/BOLZANO – Met ingang van 28 maart 2024 heeft Dachser 80 procent van de aandelen verworven in de joint venture Dachser & Fercam Italia. Hiermee is de overname van de meerderheid van de divisies groupage en contractlogistiek van het Italiaanse logistieke bedrijf Fercam afgerond.

Na een toetsing aan de mededingingswetgeving en goedkeuring door de Europese Commissie in november 2023, begon Fercam met het proces om twee van zijn bedrijfsdivisies – Distributie en Logistiek, met bijna 1.000 werknemers en 43 locaties in Italië – af te splitsen van de rest van het bedrijf om een onafhankelijke organisatie te vormen voor groupage- en contractlogistieke activiteiten in Italië. De joint venture, bekend als Dachser & Fercam Italia, is begin dit jaar van start gegaan. Na een overgangsperiode voegde Dachser zich op 28 maart 2024 bij het bedrijf en was de aankoop afgerond.

Naast 20 procent van de aandelen in de joint venture behoudt Fercam S.p.A. volledig de divisies Fercam Transport (nationaal en internationaal weg- en railvervoer), Fercam Air & Ocean, en Fercam Special Services (Fine Art, Beurzen & Evenementen, Verhuizingen & Verplaatsingen, Archief & Documentenbeheer), inclusief alle internationale dochterondernemingen; deze eenheden zullen geen deel gaan uitmaken van de nieuwe joint venture.

“Dachser & Fercam Italia completeert ons Europese netwerk voor transport en opslag van industriële en consumentengoederen,” zegt Burkhard Eling, CEO van Dachser. “Deze overname versterkt onze expertise in het bedienen van klanten in heel Europa met uniforme kwaliteits- en prestatienormen. Daartoe zullen we ook investeren in logistieke capaciteit, digitalisering, klimaatacties en vooral in onze medewerkers in Italië.”

“De voortzetting van de activiteiten op het gebied van groupage en contractlogistiek onder de paraplu van het Dachser-netwerk is de juiste stap om een positieve ontwikkeling en toekomstige groei in Italië en Europa veilig te stellen,” zegt Hannes Baumgartner, Managing Director van Fercam. “De vertrouwensvolle samenwerking die we de afgelopen decennia hebben gehad, onderstreept het feit dat deze twee familiebedrijven, Fercam en Dachser, plannen voor de lange termijn en dezelfde waarden delen. Dit maakte het vormgeven van het nieuwe bedrijf, Dachser & Fercam Italia, op alle niveaus gemakkelijker.”

Volledige integratie in het Dachser-netwerk begint

Dachser en Fercam kunnen terugkijken op een partnerschap van 20 jaar waarin het Italiaanse familiebedrijf, gevestigd in de regio Zuid-Tirol, groupagezendingen van industriële en consumptiegoederen van het Europese netwerk van Dachser in Italië distribueert en overeenkomstige zendingen vanuit Italië in het Europese netwerk invoert. De volledige integratie in de systemen en processen van Dachser kan nu beginnen.

“Dachser & Fercam Italia is zeer goed gepositioneerd op de Italiaanse markt voor groupage en contractlogistiek, dankzij het ervaren managementteam onder leiding van Managing Director Dr. Gianfranco Brillante, de goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers en de moderne logistieke faciliteiten en systemen,” legt Alexander Tonn, COO Road Logistics bij Dachser, uit.

“Als onderdeel van Dachser’s Europese en wereldwijde logistieke netwerk geniet het bedrijf nu van volledig nieuwe mogelijkheden voor groei in de export. Voor de werknemers van Dachser & Fercam Italia betekent dit zekerheid en stabiliteit. Klanten in Italië en in heel Europa zullen op hun beurt profiteren van consistente en gestandaardiseerde systemen als gevolg van de integratie.”

Het Europese netwerk compleet maken

De meerderheidsovername van de groupage- en contractlogistieke activiteiten van Fercam is de derde grote overname die Dachser heeft gedaan om zijn transport- en logistieke netwerk in Europa uit te breiden, na Graveleau (Frankrijk, 1999) en Azkar (Spanje, 2013). De business line European Logistics van Dachser heeft geen eigen locaties in Italië, waardoor er geen dubbele structuren ontstaan. Alle medewerkers van de divisies Distributie en Logistiek van FERCAM zijn overgegaan naar de joint venture Dachser & Fercam Italia.

In de business line Food Logistics, die zich bezighoudt met het transport en de opslag van gekoeld voedsel, is Dachser sinds 2017 in Italië vertegenwoordigd met drie locaties en ongeveer 270 werknemers. Dachser Italy Food Logistics zal onafhankelijk op de markt blijven opereren onder leiding van Country Manager Roberto Specos.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Singapore Airlines

Singapore Airlines kan claims van “acht cijfers” tegemoetzien

SINGAPORE - Singapore Airlines moet volgens schadedeskundigen vrezen voor forse schadeclaims van passagiers die deze week gewond raakten toen een toestel van de luchtvaartmaatschappij...