Clicky

donderdag 23 mei 2024 - 09:06 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartRechter wijst zaak tegen Qatar Airways om gedwongen inwendig onderzoek bij vrouwelijke...

Rechter wijst zaak tegen Qatar Airways om gedwongen inwendig onderzoek bij vrouwelijke reizigers af

CANBERRA – Een rechter in Australië heeft een zaak die werd aangespannen door een groep Australische vrouwen tegen Qatar Airways afgewezen.

De vrouwen stapten naar de rechter omdat ze in 2020 op het vliegveld van Doha door de Qatarese autoriteiten werden gedwongen een invasief gynaecologisch onderzoek te ondergaan voorafgaand aan hun vlucht.

De autoriteiten waren op zoek naar de moeder van een pasgeborene die was achtergelaten in een wc-hokje op het vliegveld. Ze wilden de vrouwen niet aan boord van het vliegtuig laten voordat ze het onderzoek hadden ondergaan.

Vijf vrouwen stapten naar de rechter in Australië om een rechtszaak tegen Qatar Airways. Een Australische rechter heeft de zaak verworpen, omdat de vrouwen niet werden gefouilleerd aan boord van het vliegtuig. Hierdoor kan de vliegmaatschappij niet verantwoordelijk worden gehouden. De rechter gaf aan dat ze de aanklacht zouden kunnen richten tegen de exploitant van het vliegveld van Doha.

Het incident leidde in 2020 tot internationale verontwaardiging. Voor Australië was het reden om extra vluchten van Qatar Airways te weren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS