Clicky

zondag 19 mei 2024 - 16:05 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsNegen pro-Gazademonstranten aangehouden in Tweede Kamer

Negen pro-Gazademonstranten aangehouden in Tweede Kamer

DEN HAAG -In de gang van het Tweede Kamergebouw zijn woensdag negen demonstranten van Christelijk Collectief aangehouden bij een pro-Gazademonstratie. Dat meldde hun advocaat Willem Jebbink en de politie bevestigde dit.

De gearresteerden hebben een paar uur vastgezeten en zijn nu weer vrij, meldt een van hen. Zij waren opgepakt om “lokaalvredebreuk”, vertelt de demonstrant. Jebbink verwachtte al dat zij snel weer vrij zouden komen. Hij vindt dat de politie “te voorbarig” heeft gehandeld.

Volgens hem gedroegen de demonstranten zich niet agressief en hebben ze niks vernield. “Ook als een demonstratie voor het publiek hinderlijk is, of overlast geeft, of zelfs tijdelijk andermans activiteiten blokkeert, is fundamenteel tolerantie vereist”, aldus de advocaat.

De demonstranten voerden actie omdat zij willen dat Nederland een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza steunt en alle banden met Israël verbreekt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...