Clicky

zondag 19 mei 2024 - 17:28 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBronnen: voorstel voor terugkeer 150.000 Gazanen naar Noord-Gaza

Bronnen: voorstel voor terugkeer 150.000 Gazanen naar Noord-Gaza

JERUZALEM – Israël heeft zich bij onderhandelingen over een bestand in Gaza bereid getoond om 150.000 Palestijnen te laten terugkeren naar het noorden van de Gazastrook. Dat zeggen twee anonieme Israëlische functionarissen tegen persbureau Reuters.

Zo’n terugkeer van ontheemde Palestijnen maakt deel uit van een Amerikaans voorstel en zou niet gepaard gaan met veiligheidscontroles, zeggen de bronnen.

Hamas zou als tegenprestatie een lijst moeten overhandigen met vrouwelijke, oude en zieke gijzelaars die nog in leven zijn. Volgens de ingewijden denkt Israël overigens dat die Palestijnse groep nog geen deal wil sluiten.

De onderhandelingen over een bestand worden momenteel gevoerd in Egypte. Hamas gaf dinsdag aan een nieuw voorstel onvoldoende te vinden, maar zei ook het verder te willen bestuderen. Het zal dan later inhoudelijk reageren tegenover de bemiddelaars.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...