Clicky

zondag 19 mei 2024 - 14:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerHinder voor treinreizigers in meivakantie door werkzaamheden

Hinder voor treinreizigers in meivakantie door werkzaamheden

UTRECHT – De stations Amsterdam Centraal, Zwolle en Tilburg zijn tijdens de meivakantie slecht te bereiken per trein, of zelfs onbereikbaar. Dit komt door werkzaamheden op het spoor, melden NS en ProRail maandag.

De meivakantie begint op Koningsdag en een dag later op zaterdag 28 april beginnen de werkzaamheden op station Tilburg en Tilburg Universiteit. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het spoor tussen Tilburg en Breda en Tilburg en Vught. Het karwei duurt tot en met zondag 12 mei, waardoor die hele periode geen treinen van, naar en via de Noord-Brabantse plaats rijden.

Vanaf maandag 29 april tot en met zaterdag 4 mei wordt er aan het spoor gewerkt op en rond station Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer. Hierdoor moeten reizigers die van, naar en via centraal reizen rekening houden met extra overstappen en langere reistijden. NS raadt deze passagiers aan om gebruik te maken van alternatieve routes of voor ander openbaar vervoer te kiezen.

Op die maandag begint ook de hinder voor reizigers die naar Zwolle willen reizen. Vanwege werkzaamheden op en rond het station rijden er tot en met woensdag 1 mei geen NS-treinen van en naar de Overijsselse plaats. Op donderdag 2 mei is er geen treinverkeer tussen Zwolle en Kampen Zuid en Zwolle en ‘t Harde, ook rijden er dan geen sprinters tussen Zwolle en Meppel.

NS meldt dat de werkzaamheden ook problemen veroorzaken voor de diensten van Arriva en Keolis. Reizigers kunnen gebruikmaken van bussen die NS inzet, wel moeten zij rekening houden met een half uur extra reistijd.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...