Clicky

maandag 20 mei 2024 - 00:07 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVertrouwen op navigatie resulteert in gekantelde oplegger

Vertrouwen op navigatie resulteert in gekantelde oplegger [+foto]

NIDEGGEN – Vrijdagochtend 5 april om 11.27 uur ontving de Duitse brandweer een noodoproep dat een vrachtwagen was gekanteld in een veld tussen de steden Nideggen en Berg.

Een grote hoeveelheid dieselbrandstof zou uit het voertuig in de bodem van een waterbeschermingsgebied lekken.

Ter plaatse bleek dat de oplegger van een Pools transportbedrijf een onverharde weg had verlaten en daarna was gekanteld. Waarschijnlijk heeft de chauffeur de oplegger van zijn trekker weten te scheiden, omdat de trekker nog op de onverharde weg stond.

Uit een extra tank was een onbekende hoeveelheid dieselbrandstof in de grond gesijpeld. De brandweer pompte een kleine hoeveelheid dieselbrandstof uit de extra tank. Vervolgens is het terrein overgedragen aan de medewerkers van de milieudienst om de grond te saneren. Hiervoor werd een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld.

Het transportbedrijf gaf ook opdracht aan een bergingsbedrijf om de trailer weer rechtop te zetten.

Om 13.31 uur eindigde de inzet van de brandweer.

Volgens eigen verklaring werd de vrachtwagenchauffeur door zijn navigatieapparaat de onverharde weg op gestuurd; hij zou zijn vracht eigenlijk moeten lossen bij een boer in de buurt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...