Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 21:22 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsING-onderzoek: bijna 4 op de 10 vrezen dat AI banen gaat kosten

ING-onderzoek: bijna 4 op de 10 vrezen dat AI banen gaat kosten

AMSTERDAM – Bijna vier op de tien Nederlanders vreest dat de opmars van kunstmatige intelligentie (AI) banen gaat kosten. Toch is vrijwel niemand bang voor het volledig verdwijnen van zijn eigen baan, staat in een onderzoek van ING.

Ruim 40 procent van de Nederlanders heeft volgens de onderzoekers inmiddels ervaring opgedaan met AI, onder jongeren gaat het zelfs om twee derde van de ondervraagden

De ervaringen zijn veelal positief. Zowel bij privégebruik (20 procent) als bij professionele toepassingen (38 procent) geven mensen aan dat AI ze helpt om tijd te besparen. Slechts een relatief kleine groep gebruikers geeft aan dat het gebruik van AI ze uiteindelijk tijd heeft gekost.

Een grote groep Nederlanders, 43 procent van de ondervraagden, denkt dat AI een gevaar voor de samenleving kan vormen, terwijl een vrijwel even grote groep AI juist als een kans voor de samenleving bestempelt. Een meerderheid verwacht dat AI het leven verregaand zal gaan veranderen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...