Clicky

maandag 27 mei 2024 - 11:05 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBoeing betaalt Alaska Airlines 160 miljoen dollar compensatie

Boeing betaalt Alaska Airlines 160 miljoen dollar compensatie

SEATTLE -Vliegtuigbouwer Boeing heeft Alaska Airlines in het afgelopen kwartaal 160 miljoen dollar compensatie betaald voor het aan de grond houden van de 737 MAX 9.

Volgens Alaska Airlines hebben de resultaten in het eerste kwartaal aanzienlijk geleden onder de problemen die ontstonden toen in januari een deurpaneel van een Boeing 737 MAX 9 tijdens een vlucht losschoot.

Alaska Airlines verwacht in de loop van dit jaar verder te worden gecompenseerd door Boeing. Sinds het incident in januari werden tientallen MAX 9-toestellen aan de grond gehouden en moesten veel vluchten worden geannuleerd. Ook bij andere MAX 9-toestellen zijn later losse onderdelen gevonden.

Topman Dave Calhoun van de geplaagde vliegtuigfabrikant kondigde onlangs aan dat hij het bedrijf verlaat. Ook enkele andere topbestuurders vertrekken.

Boeing waarschuwde vorige maand voor financiële tegenvallers door diverse onderzoeken die naar het concern lopen en voor een tragere productie van zijn 737 MAX-toestellen. Boeing is inmiddels druk bezig om de veiligheidsprocedures te verbeteren. Zo kondigde de fabrikant vorige maand een nieuw bonussysteem aan, waarbij veiligheid en kwaliteit het belangrijkst zijn. Eerst was driekwart van de extra beloningen gebaseerd op financiële prestaties.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS