Clicky

maandag 20 mei 2024 - 06:46 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTesla verhoogt beloningen medewerkers AI om concurrentie OpenAI

Tesla verhoogt beloningen medewerkers AI om concurrentie OpenAI

AUSTIN -Tesla gaat werknemers die werken aan toepassingen met kunstmatige intelligentie (AI) meer belonen voor goed werk, meldt topman Elon Musk op X. Op die manier wil hij voorkomen dat mensen die AI-toepassingen verbeteren gaan werken voor OpenAI, het bedrijf achter chatbot ChatGPT.

Musk plaatste de mededeling onder een bericht op X, waarin een artikel werd gedeeld over Musk die technische werknemers van Tesla zou strikken voor zijn AI-bedrijf xAI. Daarop reageerde Musk aanvankelijk door te stellen dat OpenAI op een “agressieve” manier technische werknemers van Tesla heeft geworven, met “enorme aanbiedingen”.

Op de vraag van een X-gebruiker of Tesla aanbiedingen aan het personeel om deze reden aanpast, antwoordde Musk: “Tesla verhoogt de compensatie (afhankelijk van mijlpalen) van ons ingenieursteam.”

Musk was een van de oprichters van OpenAI, maar verliet het bedrijf in 2018 na onenigheid met de bedrijfstop. Sindsdien is de ruzie verergerd. Zo richtte Musk vorig jaar xAI op om tegenwicht te bieden aan OpenAI. Ook klaagde de miljardair onlangs OpenAI en topman Sam Altman aan omdat het bedrijf en Altman afspraken zouden schenden die waren gemaakt in de periode dat Musk betrokken was bij de oprichting van OpenAI.

Verder beweerde Musk in zijn aanklacht dat OpenAI de oorspronkelijke missie van het bedrijf had geschonden, namelijk kunstmatige intelligentie ontwikkelen voor de mensheid in plaats van voor winst. OpenAI week van die missie af door samen te werken met Microsoft, vindt Musk. Daarop publiceerde de ChatGPT-maker mails van zijn oud-oprichter, waaruit naar voren kwam dat Musk een plan steunde om een bedrijf op te richten dat wel een winstoogmerk heeft.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...