Clicky

vrijdag 10 mei 2024 - 00:34 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël erkent verantwoordelijkheid voor dood hulpverleners World Central Kitchen

Israël erkent verantwoordelijkheid voor dood hulpverleners World Central Kitchen

JERUZALEM – Israël erkent verantwoordelijk te zijn voor de dood van zeven hulpverleners in de Gazastrook. De strijdkrachten spreken in een verklaring over een “tragisch incident” dat het gevolg was van een Israëlische aanval.

De dood van de deels buitenlandse medewerkers van hulporganisatie World Central Kitchen leidde internationaal tot verontwaardigde reacties. De Israëlische strijdkrachten zeggen dat nog wordt onderzocht wat precies is voorgevallen.

Premier Benjamin Netanyahu zei de aanval te betreuren. “In de afgelopen dag vond helaas een tragische voorval plaats waarbij onze troepen in de Gazastrook onbedoeld onschuldige mensen hebben geraakt”, zei hij.

Netanyahu beloofde een uitvoerig onderzoek en zei dat contact is opgenomen met betrokken regeringen. “We zullen alles doen om te zorgen dat zoiets niet nog een keer kan gebeuren.”

World Central Kitchen (WCK) is betrokken bij het afleveren van hulpgoederen over zee in de Gazastrook. De overleden hulpverleners komen uit landen als Polen, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

De hulporganisatie stelde dat de auto’s van de medewerkers waren voorzien van het WCK-logo. De werkzaamheden in het gebied zijn na de aanval opgeschort, aldus World Central Kitchen.

Het Britse Sky News berichtte later dat hulpgoederen die waren aangevoerd per schip niet allemaal meer uitgeladen worden. Zo’n 240 ton aan voedselhulp zou worden teruggebracht naar Cyprus.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS