Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 08:33 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIn 'Schiffmachers' Legacy' draagt Henk langzaamaan zijn tattooshop over aan dochters

In ‘Schiffmachers’ Legacy’ draagt Henk langzaamaan zijn tattooshop over aan dochters

HILVERSUM – Na bijna 50 jaar tatoeëren en een leven vol seks, drugs en rock ‘n roll begint het piratenleven van Henk Schiffmacher zijn tol te eisen. Henk wordt een dagje ouder en moet gaan nadenken hoe zijn legacy voortgezet wordt als hij stopt met tatoeëren.

Een taak die bij iedereen zwaar op de schouders zal vallen, want de legacy die Henk heeft opgebouwd is nogal wat: hij is The Godfather van de tattoowereld. Met zijn stijl heeft hij wereldwijd een nieuw perspectief gebracht en ervoor gezorgd dat tatoeages niet alleen bedoeld zijn voor ruige types, maar voor iedereen.

Over de jaren heen heeft hij duizenden mensen onder zijn tattoo-machine gehad, waaronder wereldsterren als The Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam en Kurt Cobain. Hoe moet het verder als Henk stopt met tatoeëren?

Zelf hoopt hij zijn nalatenschap over te dragen aan zijn dochters Texas en Morrison. Beiden dragen de naam Schiffmacher met trots en de liefde voor tatoeages is er met de paplepel ingegoten. Aan hen dus de zware taak om zijn tattoo-legacy voort te zetten. Henk stoomt zijn dochters klaar door hen mee te nemen naar Mexico, waar een diepgewortelde tatoeagecultuur heerst.

Lukt het Henk om het stokje aan zijn dochters over te geven? En laat hij hen vrij of wil hij zich toch overal mee blijven bemoeien?

In het zesdelige BNNVARA-programma ‘Schiffmachers’ Legacy’ zien we hoe Henk zijn shop langzaamaan overdraagt, wat hij betekent heeft in de tattoo-scene en hoe hij zijn gezinsleven met zijn vrouw Louise en dochters leidt. ‘Schiffmachers’ Legacy’ is vanaf dinsdag 9 april te streamen bij BNNVARA via NPO Start.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug A7 bij Purmerend

TLN en VNO-NCW snappen afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te...