Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 12:50 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartTransavia neemt tweede Airbus A321neo in ontvangst

Transavia neemt tweede Airbus A321neo in ontvangst

SCHIPHOL – Transavia heeft de tweede Airbus A321neo in ontvangst genomen als onderdeel van de omvangrijke vlootvernieuwing. Het nieuwe toestel landt donderdag 28 maart op Schiphol. De luchtvaartmaatschappij vervangt komende jaren de volledige Boeing-vloot. Daarmee wordt toegewerkt naar een schonere, stillere en zuinigere luchtvaart.

De vernieuwing van de vloot draagt bij aan de doelstellingen uit het Akkoord Duurzame Luchtvaart. De nieuwe toestellen zorgen onder meer voor minder geluid voor omwonenden van luchthavens. De Airbus A320-familie, inclusief gekozen motor, verkleint de zogeheten noise footprint tot 50 procent; een duidelijk verschil van geluidsbeleving bij zowel take-off als de nadering. Verder zorgen de nieuwe Airbussen voor meer dan 15 procent reductie van CO2-uitstoot ten opzichte van de vorige generatie vliegtuigen.

Pieter Wensveen, CFO Transavia, kreeg het nieuwe vliegtuig bij Airbus in Hamburg officieel overgedragen. “De luchtvaartsector staat voor een enorme opgave om schoner, stiller en zuiniger te vliegen. Daar investeren we miljarden in. De nieuwe toestellen zijn significant stiller. De komende zeven jaar wordt de hele vloot vernieuwd. Maar dat kan alleen als er ook perspectief blijft voor de luchtvaart. Voor deze zomer hebben wij al zes Airbussen in de vloot zitten. Deze zomer wordt al een vijfde van de nachtvluchten van Transavia door de nieuwe stillere Airbus uitgevoerd. Eind dit jaar hebben we er acht en volgend jaar is meer dan de helft van al onze vloot op Schiphol vernieuwd en dus meer dan 50 procent stiller. Dat is ook ruim beter dan de norm vanuit de overheid.”

Passagiers 

De komst van de nieuwe vliegtuigen brengt passagiers meer comfort. In de cabine is plaats voor maximaal 232 reizigers waar dat er in de huidige Boeing 737-800 nog 189 zijn. De bredere cabine geeft een gevoel van extra ruimte, waarbij de grotere bagagebakken met verbeterde toegang ervoor zorgen dat handbagage gemakkelijker is op te bergen. Alle stoelen beschikken verder over USB C-poortjes om mobiele apparatuur op te laden.

Eind 2021 plaatste Air France-KLM een order voor 100 vliegtuigen uit de Airbus A320neo-familie – met de optie om nog eens 60 vliegtuigen aan te schaffen. Deze bestelling is bedoeld om de vloot van Transavia Nederland, Transavia Frankrijk en KLM te vernieuwen en uit te breiden. De order omvat zowel Airbus A320neo als Airbus A321neo vliegtuigen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kilo’s hash onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN - Tijdens een douanecontrole op 15 april is er 87 kilo hash onderschept in de haven van Vlissingen. De drugs werden gevonden in een...