Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 14:54 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerVoertuigen tegengehouden bij brug Baltimore dankzij noodsignaal

Voertuigen tegengehouden bij brug Baltimore dankzij noodsignaal

BALTIMORE – Het schip dat bij Baltimore tegen een brug botste, had daarvoor alarm geslagen omdat het stuurloos was geworden. Volgens gouverneur Wes Moore van Maryland was er daarna weinig tijd, maar konden de autoriteiten door het noodsignaal meerdere voertuigen tegenhouden.

De wagens reden daardoor niet op de brug toen die instortte. “Die mensen zijn helden, ze hebben levens gered”, aldus Moore over de medewerkers die de voertuigen konden tegenhouden.

De autoriteiten gaan ervan uit dat er acht mensen op de brug aanwezig waren toen het ongeluk gebeurde. Twee van hen zijn uit het water gehaald, waarvan een in kritieke toestand. De andere zes worden nog gezocht door reddingswerkers, duikteams en een helikopter.

Volgens Paul Wiedfeld, de transportminister van de staat, gaat het om bouwvakkers die gaten in de weg repareerden. Er zouden ook meerdere voertuigen in het water zijn gevallen, maar de autoriteiten gaan er niet van uit dat de vermisten in de voertuigen zaten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kilo’s hash onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN - Tijdens een douanecontrole op 15 april is er 87 kilo hash onderschept in de haven van Vlissingen. De drugs werden gevonden in een...