Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 08:14 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerGrote lithium-ion-batterij vervoerd zonder ADR-certificaat, schriftelijke instructies en UN-nummer

Grote lithium-ion-batterij vervoerd zonder ADR-certificaat, schriftelijke instructies en UN-nummer

NIEUWEGEIN – Vandaag, maandag 25 maart, controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ter hoogte van Nieuwegein een voertuig waarmee een grote lithium-ion-batterij (een energieopslagsysteem) werd vervoerd. Volgens het ADR moet een dergelijke batterij worden vervoerd onder UN-nummer 3536.

Omdat de oranje borden niet waren aangebracht, is het voertuig meegenomen voor inspectie. Tijdens de inspectie bleek verder dat de chauffeur niet in het bezit was van een geldig ADR-certificaat en de schriftelijke instructies.

Tevens had hij geen vervoersdocument opgemaakt en was hij niet in het bezit van de vereiste uitrusting en brandblusmiddelen. Het vervoer is onderbroken. Een andere chauffeur met bovengenoemde vereisten heeft het transport overgenomen.

Tegen de vervoerder wordt Proces-Verbaal opgemaakt. Het UN-nummer 3536 is sinds 2019 opgenomen in het ADR en daarmee vrij “nieuw”. Het transport van dit energieopslagsysteem kent geen vrijstellingen, dus moet aan alle voorwaarden van het ADR worden voldaan.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug A7 bij Purmerend

TLN en VNO-NCW snappen afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te...