Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 10:45 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoer80.000 blikjes energiedrank mogen Duitsland niet in

80.000 blikjes energiedrank mogen Duitsland niet in [+foto]

BIELEFELD – Bij controle van de lading van een vrachtwagen bij het douanekantoor van Arnsberg, dat onderdeel is van het hoofddouanekantoor van Bielefeld, bleek dat in de 80.000 geregistreerde blikjes energiedrank de wettelijk voorgeschreven maximale waarde van een ingrediënt (inositol) werd overschreden. De energiedrankjes mogen daarom in Duitsland niet verkocht worden en moeten opnieuw geëxporteerd worden. Bovendien ontbraken de vereiste statiegeldsymbolen op de drankblikjes.

De verantwoordelijke voedselcontroleautoriteit in Frankfurt am Main verbood de import.

“Nader onderzoek door de verantwoordelijke markttoezichtautoriteit heeft uitgewezen dat de energiedrankjes ook op grote schaal via internet worden verkocht. De Hochsauerlandkreis in Meschede zal nu een einde maken aan deze situatie”, aldus Sascha Gawenda, perswoordvoerder bij het hoofddouanekantoor van Bielefeld.

Inositol zit in noten, fruit en granen en wordt normaal gesproken in voldoende hoeveelheden in het menselijk lichaam geproduceerd. Inositol is in de handel verkrijgbaar als voedingssupplement voor mens en paard en is op zich onschadelijk. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij hormonale stoornissen. In geval van een overdosis kan inositol echter schadelijk zijn voor de gezondheid en misselijkheid, winderigheid en diarree veroorzaken.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug A7 bij Purmerend

TLN en VNO-NCW snappen afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te...