Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 09:39 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsHyundai en IVECO versterken partnerschap om innovatie in bedrijfsvoertuigensector te stimuleren

Hyundai en IVECO versterken partnerschap om innovatie in bedrijfsvoertuigensector te stimuleren

TURIJN – Hyundai Motor Company en Iveco Group versterken hun partnerschap om innovatie in de bedrijfsvoertuigsector te stimuleren.

Vandaag, donderdag 14 maart 2024, hebben de twee bedrijven een Letter of Intent (LOI) ondertekend, waarmee ze hun partnerschap versterken met een gerichte visie op elektrische oplossingen voor zware vrachtwagens, waaronder zowel batterij-elektrische vrachtwagens als brandstofcel-elektrische vrachtwagens, voor de Europese markten.

Door gebruik te maken van de geavanceerde technologieën en middelen van elke partij verwachten de twee bedrijven de transitie naar een duurzame toekomst te versnellen.

Sinds de start van hun partnerschap in maart 2022 hebben Hyundai Motor en Iveco Group een reeks belangrijke mijlpalen bereikt. Met name in september 2022 onthulden ze het eerste IVECO eDaily Fuel Cell Electric Vehicle op het IAA Transportation-evenement in Hannover. Dit werd gevolgd door het debuut van de IVECO BUS E-WAY H2 in oktober 2023 bij Busworld in Brussel.

Recentelijk, in februari van dit jaar, kondigden de twee bedrijven de ondertekening aan van een leveringsovereenkomst voor een volledig elektrische lichte bedrijfswagen met IVECO-badge voor Europa, gebaseerd op het eLCV-platform van Hyundai.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug A7 bij Purmerend

TLN en VNO-NCW snappen afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te...