Clicky

zondag 19 mei 2024 - 19:47 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAD publiceert dinsdagavond eerder verboden artikel

AD publiceert dinsdagavond eerder verboden artikel

ROTTERDAM -[update 19:54 uur] Het AD heeft dinsdagavond het artikel gepubliceerd dat eerder door de rechter verboden werd. Het gaat om een verhaal dat gebaseerd is op geluidsopnames die gemaakt zijn door wijlen Peter R. de Vries. Zijn zoon Royce de Vries had een kort geding aangespannen.

Uit de opnames zou blijken dat Khalid Kasem in zijn periode als strafrechtadvocaat eenmaal rechtstreeks contact heeft gehad met Ridouan Taghi. Volgens het AD gebeurde dit toen de topcrimineel vermoedelijk nog voortvluchtig was. Ook zou Kasem gezegd hebben dat hij en een familielid meermaals zijn benaderd door mensen uit Taghi’s omgeving om informatie over het onderzoek naar de criminele organisatie door te spelen. Kasem stelt in de opnames dat hij dit altijd heeft geweigerd, aldus de krant. Wel zou hij aan hebben geboden om een keer met Inez Weski over de zaak te praten.

Verder zou Kasem in de opnames aan Peter R. de Vries en zijn zoon Royce verteld hebben dat hij maffiabaas Raffaele Imperiale als advocaat heeft bijgestaan in een privékwestie. Imperiale zou een belangrijke zakenpartner zijn van Taghi, aldus het AD.

De rechtbank verbood eerder publicatie van het verhaal. Het AD ging in beroep tegen die beslissing en het hof oordeelde vorige week dat publicatie toch toegestaan was, onder voorwaarde dat bepaalde informatie niet naar personen herleidbaar is. Het AD schrijft dinsdag dat slechts een persoon niet herkenbaar beschreven mocht worden.

Volgens de zoon van Peter R. de Vries zou publicatie zijn veiligheid in gevaar brengen. De Orde van Advocaten had zich later aangesloten bij het geding.

In het hoger beroep werd duidelijk dat het artikel over BNNVARA-presentator Khalid Kasem zou gaan. Kasem runde eerder met vader en zoon De Vries een advocatenkantoor.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...