Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:37 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTrump gaat tekeer tegen Biden in eerste speech na debat

Trump gaat tekeer tegen Biden in eerste speech na debat

MIAMI – De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is dinsdagavond (lokale tijd) genadeloos tekeergegaan tegen president Joe Biden, die sinds een zwak optreden in een debat met hem onder druk staat zich terug te trekken als de Democratische presidentskandidaat. Trumps toespraak in Miami voor eigen supporters was zijn eerste publieke optreden sinds het debat tussen de twee.

“Het is de grootste doofpotoperatie in de politieke geschiedenis”, zei Trump aan het begin van een 75 minuten durende toespraak, die bijna geheel gericht was op zijn 81-jarige verkiezingsrivaal. “Zoals jullie weten zijn de Democraten allemaal samenzweerders in het sinistere complot om het Amerikaanse publiek te bedriegen over de cognitieve capaciteiten van de man in het Witte Huis.”

Commentatoren hadden opgemerkt hoe de 78-jarige Trump zich de afgelopen dagen relatief rustig had gehouden, terwijl Biden zijn best deed het Amerikaanse publiek te overtuigen dat hij geschikt is voor een nieuwe ambtstermijn als president. Nu typeerde hij Biden echter als een “corrupte, incompetente, cognitief gehandicapte” leider, die geen idee heeft waarmee hij bezig is.

Golf

In een typisch Trump-toespraak, bij tijd en wijlen onnavolgbaar en incoherent en vol overdrijvingen en onwaarheden, beschuldigde Trump Biden ervan regelmatig afwezig te zijn in het Witte Huis. Op die momenten zou de regering geleid worden door zijn zoon Hunter, met de hulp van First Lady Jill Biden.

In een wat luchtiger moment daagde Trump Biden uit voor een nieuw debat zonder moderators, waarin “de sterkste man zal blijven staan”. Ook daagde hij Biden uit voor een rondje golf. “Het zal een van de meest bekeken sportevenementen in de geschiedenis zijn”, zei hij. “Ik geef Joe Biden zelfs tien slagen voorsprong. Als hij wint, geef ik een miljoen dollar aan een goed doel van zijn keuze. En ik wed dat hij dit aanbod niet aanneemt.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×