Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 17:31 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartTweedaagse staking werknemers van haven Hamburg

Tweedaagse staking werknemers van haven Hamburg

HAMBURG – Werknemers in de haven van Hamburg leggen dinsdag en woensdag het werk neer na een oproep voor een tweedaagse staking in de grootste haven van Duitsland door vakbond Verdi.

Met de nieuwe actie wil Verdi de druk op werkgevers vergroten om in te stemmen met hogere looneisen. Door eerdere acties werden bijvoorbeeld schepen niet gelost en geladen en waren er opstoppingen bij containerterminals.

Verdi onderhandelt over een nieuwe cao voor ongeveer 11.500 werknemers van Duitse Noordzeehavens, maar de gesprekken met werkgevers hebben tot dusver nog geen resultaat opgeleverd. Eerder werd daarom ook al gestaakt in verschillende Duitse havens. De bond eist onder meer een verhoging van de uurlonen met 3 euro en hogere ploegentoeslagen.

Vakbondsonderhandelaar Maren Ulbrich stelt dat het bod van de werkgevers veel te laag is en dat havenarbeiders meer loon nodig hebben om de gestegen kosten van levensonderhoud te kunnen betalen.

Later deze week moet er een vierde onderhandelingsronde komen tussen de bond en werkgevers. De havenarbeiders zijn van plan woensdag te demonstreren in de binnenstad van Hamburg.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×