Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 04:55 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaart1000 euro boete voor steward die voor vlucht alcohol gedronken had

1000 euro boete voor steward die voor vlucht alcohol gedronken had

AMSTERDAM – Op vrijdag 5 juli 2024 heeft Team Luchtvaarttoezicht van de politie, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, een alcoholcontrole gehouden onder het vliegend personeel op de luchthaven van Schiphol. Voor aanvang van de vlucht bleek één persoon een te hoog alcoholpromillage te hebben.

Zero-tolerance

Tijdens deze controle blies omstreeks 07:50 uur een steward van een buitenlandse maatschappij een F-indicatie. Dit betekent dat hij te kort voor de vlucht alcohol zou hebben gebruikt.

De ademanalyse gaf een uitslag van 255 ugl. Dit is al meer dan is toegestaan in een auto en binnen de luchtvaart is het beleid nog strenger, daar geldt een zerotolerance beleid.

Tien uur voorafgaand aan een vlucht mag vliegtuigpersoneel geen alcohol nuttigen.

Hij kreeg van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie een geldboete van 1000 euro opgelegd. Na betaling van de geldboete kon de steward weer vertrekken, overigens niet op zijn geplande vlucht want die was zonder hem vertrokken.

Regelmatige controles

Het Team Luchtvaarttoezicht van de politie voert dit soort controles regelmatig uit onder vliegers en cabinepersoneel, ook op kleinere luchthavens.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×