Clicky

vrijdag 19 juli 2024 - 22:53 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerCode geel voor zware windstoten in groter deel van het land

Code geel voor zware windstoten in groter deel van het land

DE BILT – Het KNMI geeft zaterdagmiddag ook code geel af voor de provincies Groningen, Zuid-Holland en Zeeland, omdat er een kans is op zware windstoten.

Eerder gaf het weerinstituut al code geel af voor Noord-Holland en Friesland, de Waddeneilanden, de Waddenzee en het IJsselmeergebied.

De waarschuwing geldt van 12.00 tot 21.00 uur, voor alle genoemde gebieden. Er kunnen windstoten voorkomen van 75 tot plaatselijk 90 kilometer per uur.

Het KNMI waarschuwt met code geel voor een kans op gevaarlijk weer. Het is dan verstandig extra alert te zijn, vooral tijdens het reizen. De zware windstoten kunnen een probleem vormen voor fietsers, vrachtwagens en auto’s met aanhanger of caravan.

Buitenactiviteiten zoals (water)sport en evenementen kunnen ook hinder ondervinden.

Verder is er een risico op ongelukken door afbrekende boomtakken en door rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen. Daardoor kan schade ontstaan aan huizen en gebouwen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×