Clicky

zaterdag 20 juli 2024 - 00:19 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerCode geel voor zware windstoten zaterdag in het noordwesten

Code geel voor zware windstoten zaterdag in het noordwesten

DE BILT – Het KNMI waarschuwt met code geel voor zware windstoten in het noordwesten op zaterdag. Vooral in de middag is kans op windstoten van 75 tot plaatselijk 90 kilometer per uur, aldus het weerinstituut.

De code geel geldt voor de provincies Noord-Holland en Friesland, de Waddeneilanden, de Waddenzee en het IJsselmeergebied. Voor al die plekken loopt de waarschuwing op dit moment voor zaterdag vanaf 12.00 tot 19.00 uur.

Met code geel geeft het KNMI aan dat er kans is op gevaarlijk weer en dat het raadzaam is op te letten, vooral onderweg. De zware windstoten kunnen vooral fietsers, vrachtwagens en auto’s met aanhanger of caravan parten spelen.

Ook kan er overlast zijn bij buitenactiviteiten, zoals (water)sport en evenementen, is er kans op ongelukken door het afbreken van boomtakken en rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen en is er kans op schade aan huizen en gebouwen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×