Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 17:24 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBiden: ik doe mee aan verkiezingen en ga opnieuw winnen

Biden: ik doe mee aan verkiezingen en ga opnieuw winnen

WASHINGTON – De Amerikaanse president Joe Biden is na de speculaties over zijn verkiezingsdeelname niet van plan zijn kandidatuur in te trekken. “Ik doe mee en ga opnieuw winnen”, verklaarde hij vrijdag tijdens een campagnebijeenkomst.

“Jullie hebben waarschijnlijk gehoord dat we vorige week een klein debat hadden. Ik kan niet zeggen dat het mijn beste optreden was. Sindsdien is er veel speculatie geweest. Wat gaat Joe doen? Blijft hij in de race? Gaat hij stoppen? Nou, hier is mijn antwoord: ik doe mee en ga opnieuw winnen”. Bidens uitspraken werden door het aanwezige publiek in Madison, een stad in Wisconsin, met gejuich ontvangen. “Let’s go Joe”, scandeerden ze.

Biden benadrukte in Madison dat hij door het Amerikaanse volk is verkozen tot president en dat hij ook opnieuw democratisch is verkozen tot presidentskandidaat van de Democratische Partij. “Ik sta niet toe dat één debat van negentig minuten drieënhalf jaar werk uitwist. Ik blijf in de race en ik zal Donald Trump verslaan.”

Ernstige zorgen

De discussie over Bidens verkiezingsdeelname is ontstaan na het slecht verlopen televisiedebat met de Republikeinse kandidaat Donald Trump. Steeds meer Democraten uiten hun zorgen. Een aantal partijgenoten roept Biden op zijn verkiezingscampagne op te schorten of te heroverwegen. Het gros en de belangrijkste leden van de partij lijken nog altijd achter Biden te staan.

The Washington Post meldt op basis van bronnen dat de Democratische senator Mark Warner Biden wil vragen zijn kandidatuur in te trekken. Voordat het zover komt, wil hij volgens de krant een groep medestanders vinden onder partijgenoten in de Senaat. Warner zou tegen anderen hebben gezegd dat hij ernstige zorgen heeft dat Biden niet in staat is Trump te verslaan.

Kritieke dagen

Een woordvoerder van Warner wil tegenover de Amerikaanse krant niet bevestigen of ontkennen dat de senator vindt dat Biden zich moet terugtrekken. The Washington Post deelt een verklaring van de woordvoerder waarin staat dat Warner net als anderen gelooft dat dit “kritieke dagen zijn” voor Bidens campagne en dit duidelijk heeft gemaakt aan het Witte Huis.

De krant schrijft verder dat geen enkele Democratische senator Biden publiekelijk heeft opgeroepen zijn verkiezingscampagne te beëindigen. Ze zouden afgelopen week wel onderling hun zorgen hebben uitgesproken.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×