Clicky

zaterdag 20 juli 2024 - 00:12 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesSchwarzmüller Group wordt onderdeel van de Krone Group

Schwarzmüller Group wordt onderdeel van de Krone Group

De KRONE Group heeft vorige week haar investering in de Schwarzmüller Group en het bijbehorende partnerschap in de Europese bedrijfswagenindustrie aangekondigd. Met deze samenwerking versterken de twee familiebedrijven de gezamenlijke uitbreiding van productienetwerken en de oprichting van landelijke servicewerelden via een complementair productassortiment.

Expertise en innovatie met traditie

Met een jaaromzet van 390 miljoen euro en 1.950 toegewijde medewerkers is de Oostenrijkse Schwarzmüller Group uit Freinberg bij Schärding een belangrijke Europese fabrikant van gespecialiseerde voertuigen in de bedrijfswagensector. Het brede portfolio in de sectoren langeafstandstransport, bouw en infrastructuur wordt onder andere gekenmerkt door lichtgewicht constructie en een breed scala aan productpersonalisatiemogelijkheden.

Bijzonder vermeldenswaardig zijn de populaire lichtgewicht aanhangwagens, de robuuste kiepwagens of hoogwaardige tankwagens en de containertransporters in de afvalverwerkingssector van dochteronderneming Hüffermann. Het productportfolio wordt afgerond door een breed scala aan vrachtwagenopbouwen, diepladers, walking floor-trailers en hout-/rongvoertuigen.

Uitbreiding van de Europese productiecapaciteit

De Schwarzmüller Group brengt vier moderne productielocaties in Duitsland, Hongarije, Tsjechië en Oostenrijk in, die elk gespecialiseerd zijn en de brede productie-expertise van de fabrikant weerspiegelen. Dit geeft beide bedrijven de mogelijkheid om hun lokale aanwezigheid op de gehele Europese markt te consolideren.

Daarnaast versterken vestigingen in negen andere landen de Europese aanwezigheid en het uitgebreide verkoopnetwerk van KRONE, dat door dit partnerschap zal worden geconsolideerd. De integratie van deze locaties onder de paraplu van de Krone Commercial Vehicle Group belooft ook een toename van de distributiecapaciteit, de uitbreiding van competente servicenetwerken en daarmee een duidelijke toewijding aan de nabijheid van de klant op de gehele Europese markt.

Onafhankelijkheid en versterking van merken

Het nieuwe industriële partnerschap respecteert de onafhankelijkheid van de sterke merken van de Schwarzmüller Group. Deze aanpak benadrukt het gemeenschappelijke doel om de identiteit voor de individuele klantbenadering te behouden en tegelijkertijd synergieën te gebruiken voor innovatie en groei. Ondersteund door de expertise van KRONE zal de Schwarzmüller Group onder het bestaande management blijven opereren. De persoonlijke betrokkenheid van de eigenaarsfamilie Paletar blijft ook in de besturen en in de operationele zaken.

Een gedeelde visie voor de toekomst

“Wij zien deze samenwerking als een belangrijke stap naar een nog breder productportfolio en een uitgebreidere servicewereld. Ons doel is dat klanten bij ons altijd de juiste transportoplossing vinden. De opname van Schwarzmüller in de KRONE Commercial Vehicle Group zorgt ervoor dat we nog beter aan deze eis kunnen voldoen”, legt Bernard Krone, voorzitter van de raad van commissarissen van de KRONE Group, uit, waarmee hij zijn duidelijke visie op klantgerichtheid benadrukt.

De eigenaar van de Schwarzmüller Group, Beate Paletar, voegt toe: “Wij zien het industriële partnerschap in de nieuwe eigendomsstructuur als een kans om ons moderne, traditionele bedrijf samen verder te professionaliseren, om regelgevingsbelemmeringen optimaal tegen te gaan en zo een veilige toekomst met stabiele banen te garanderen. Beide familiebedrijven hebben in het verleden bewezen dat ze zeer vergelijkbare waarden hebben. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking in deze spannende tijden.”

Na de verwachte goedkeuring van het aandeelhouderschap door de antitrustautoriteiten in de nabije toekomst, gaan KRONE en Schwarzmüller samen een toekomst tegemoet die gekenmerkt zal worden door een sterke Europese aanwezigheid.

Deze nieuwe strategische alliantie toont de toewijding van beide bedrijven om actieve vormgevers van de bedrijfswagenindustrie te blijven en proactief te voldoen aan alle klantbehoeften met geschikte producten en innovatieve diensten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×