Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:42 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerAnderhalve maand verkeersoverlast door sluiten tunnels A73

Anderhalve maand verkeersoverlast door sluiten tunnels A73

ROERMOND – De tunnels van de A73 bij Roermond en Swalmen gaan vanaf vrijdagavond 21.00 uur anderhalve maand lang dicht voor groot onderhoud. De afsluitingen duren tot 19 augustus, en zijn deels volledig, deels in één rijrichting. Hinder is niet te vermijden, maar voor omleidingen wordt gezorgd, laat Midden Limburg Bereikbaar weten.

Rijkswaterstaat (RWS) voert tijdens de relatief rustige vakantieperiode de tweede fase uit van groot onderhoud in de tunnels. De tunnels waren vorig jaar ook al wekenlang afgesloten voor onderhoud en renovatie. Die werkzaamheden worden de komende maanden afgerond. De tunnels zijn in 2008 in gebruik genomen, een aantal veiligheidssystemen is volgens de dienst aan vervanging toe.

Automobilisten worden niet alleen via gele borden op wegen gewezen op omleidingsroutes, maar ook digitaal geïnformeerd onder meer door zogenaamde ‘in car’ berichten via de meest gebruikte navigatiesystemen.

Inwoners van Midden-Limburg wordt gevraagd liefst thuis te werken of anders met fiets of met een speciale korting met het ov te reizen. Aan een aantal werknemers van bedrijven zijn e-bikes beschikbaar gesteld.

Na de volledige afsluiting vrijdagavond volgen de weken daarop nog enkele gedeeltelijke afsluitingen en opnieuw een volledige afsluiting. Zo blijven de tunnels in noordelijke richting na de eerdere afsluiting ook na 10 juli dicht, en die afsluiting duurt tot 26 juli 21.00 uur.

Wie daarna naar het zuiden wil, moet vanaf 31 juli omrijden, omdat de tunnelbuizen richting Maastricht dan tot 19 augustus afgesloten zijn. Vanaf 14 augustus zijn beide tunnels weer volledig afgesloten. Als alles naar wens gaat, hoopt Rijkswaterstaat op 19 augustus om 06.00 uur de tunnels vrij te kunnen geven voor het verkeer. De planning kan nog wijzigen, waarschuwt RWS.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×