Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:37 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur die filmde hoe vrouw in sloot belandde na inhaalactie krijgt drie...

Vrachtwagenchauffeur die filmde hoe vrouw in sloot belandde na inhaalactie krijgt drie boetes [+video’s]

AMSTELVEEN – Eind april circuleerde op sociale media een video waarin een vrachtwagenchauffeur zich ergerde aan een fietsster die aan de verkeerde kant van de Noorddammerweg in Amstelveen fietste.

De vrachtwagenchauffeur haalt vervolgens de vrouw in en filmt dat via zijn zijspiegel. Te zien is dat de vrouw valt en in de sloot terechtkomt. De vrachtwagenchauffeur leek daar nogal lol om te hebben en rijdt vervolgens door in plaats van te stoppen en de vrouw te helpen.

De video zorgde voor nogal veel ophef op sociale media en de politie was minder blij met de video en wist de chauffeur die het filmpje maakte te traceren. Hij is als verdachte gehoord door de politie Amstelveen. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan het verlaten van de plaats van een ongeval, artikel 7 van de Wegenverkeerswet. Hiervoor zal hij een boete krijgen.

Ook kreeg hij twee bekeuringen voor het niet dragen van een gordel en het vasthouden van een smartphone tijdens het rijden, meldt de politie.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×