Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 04:57 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesRhenus Group verwerft 15 procent belang in C Chez Vous en wordt...

Rhenus Group verwerft 15 procent belang in C Chez Vous en wordt samen met Geopost aandeelhouder

Rhenus, de Europese marktleider in de lastmilelevering van woon- en interieurartikelen, verwierf met ingang van 28 juni 2024 15 procent van de aandelen van Geopost in de Franse logistieke dienstverlener C Chez Vous. Geopost behoudt 80 procent van de aandelen.

Met deze transactie betreedt Rhenus voor het eerst de Franse thuisbezorgingsmarkt. Dankzij deze nieuwe structuur, die door Geopost wordt gefaciliteerd, kan C Chez Vous profiteren van de expertise en bijdragen van de positie van Rhenus als Europees marktleider in de logistiek voor woon- en interieurartikelen.

De transactie werd op 28 juni 2024 op het hoofdkantoor van Geopost in Parijs ondertekend door Yves Delmas, CEO van Geopost, Dr. Stephan Peters, lid van de Raad van Bestuur van de Rhenus Group, Rubén Ruiz, CEO Overland Transport en Nils Thiesen en Pedro López, Co-Managing Directors van Rhenus. Deze transactie levert een verdere versterkte aanwezigheid van Rhenus in Europa op en biedt haar thuisbezorgingsklanten nu toegang tot 15 Europese landen.

“Het betreden van de Franse thuisbezorgingsmarkt is een logische stap om de aanwezigheid van Rhenus in Europa uit te breiden. Er bevinden zich bijna 70 miljoen potentiële afnemers in Frankrijk. Als onderdeel van C Chez Vous willen we hierop inspelen. Daarnaast streven we ernaar om een gestandaardiseerd Europees thuisbezorgingsproduct te ontwikkelen. Dankzij een duidelijke productdefinitie, gestandaardiseerde tussenstations en beschikbaarheid kunnen we ons toenemende aantal Europese klanten nog beter bedienen”, aldus Dr. Stephan Peters, lid van de Raad van Bestuur van de Rhenus Group.

“We kijken er naar uit om met Rhenus samen te werken, hen toegang te geven tot de Franse thuisbezorgingsmarkt en hen expertise te bieden in deze zeer specifieke markt voor zware en volumineuze goederen. We hopen dat we onze sterke punten en onderlinge relaties verder kunnen uitbouwen”, aldus Yves Delmas, CEO van Geopost.

“C Chez Vous is net als Rhenus gespecialiseerd in het leveren van zware en volumineuze goederen. We hebben met Rhenus een sterke partner binnengehaald, die al duidelijk vertegenwoordigd is in Europa. Dat kan onze positionering versterken op het gebied van dienstgerichtheid, kwaliteitsinspanningen en duurzaamheid”, benadrukt Fabien Jazmati, Managing Director van C Chez Vous.

Rhenus legde 20 jaar geleden al de basis voor het bedrijfsonderdeel Thuisbezorgingen. Nu biedt de wereldwijde logistieke dienstverlener, die een leidende positie inneemt op het gebied van lastmile- en thuisbezorging, een volledige Europese marktdekking aan.
C Chez Vous werd in 2008 opgericht. Geopost verwierf in 2022 een meerderheidsbelang.

Met een jaarlijkse leveringsomvang van 1,4 miljoen, 400 afhaalpunten en zes landen waar goederen worden afgeleverd, is C Chez Vous een van de toonaangevende Franse logistieke dienstverleners. Het bedrijf is gespecialiseerd in de levering van goederen van meer dan 30 kilogram op de plaats van gebruik. Het bedrijf werkt voortaan onder het merk C Chez Vous, aangedreven door Geopost & Rhenus.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×