Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:08 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsHonderden infecties met norovirus in plaatsje aan Gardameer

Honderden infecties met norovirus in plaatsje aan Gardameer

ROME – Het toeristische plaatsje Torri del Benaco aan het Italiaanse Gardameer kampt met een uitbraak van het norovirus. Er zijn meer dan negenhonderd vastgestelde besmettingen en ruim driehonderd mensen moesten met klachten naar het ziekenhuis, melden de autoriteiten maandag.

Het zeer besmettelijke virus, ook wel buikgriep genoemd, heeft zich mogelijk via het kraanwater verspreid. Italiaanse media vermoeden dat de uitbraak te herleiden is naar de zware regenval van de afgelopen weken. Het hoge waterpeil van het Gardameer zou hebben gezorgd voor een overbelasting van de riolering. Het norovirus zit in de ontlasting en het braaksel van geïnfecteerde personen.

Torri del Benaco heeft 3000 permanente inwoners, maar ook vakantiegangers verblijven momenteel in het plaatsje aan de oostoever van het Gardameer. De autoriteiten adviseren hen voorlopig fleswater te drinken. Burgemeester Stefano Nicotra waarschuwt dat kraanwater ook niet gebruikt moet worden voor bijvoorbeeld het wassen of bereiden van eten. Er worden gratis flessen water uitgedeeld.

Wie besmet raakt met het norovirus, krijgt binnen enkele dagen klachten zoals braken, diarree, misselijkheid, koorts en hoofdpijn. De symptomen verdwijnen vaak vanzelf binnen twee tot drie dagen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×