Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 06:00 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsHuisartsenketen Co-Med gaat zelf faillissement aanvragen

Huisartsenketen Co-Med gaat zelf faillissement aanvragen

MAASTRICHT – Huisartsenketen Co-Med gaat komende week zelf het faillissement aanvragen. Dat bevestigt de advocaat van de huisartsenketen na berichtgeving door L1. Co-Med verkeert al een tijd in zwaar weer. Zorgverzekeraars zegden onlangs hun contract met de keten op, onder meer omdat huisartsen te weinig beschikbaar zijn voor patiënten.

Advocaat Georges van Zeijl is nog maar kort betrokken bij de zaak, maar zegt “met enige verbazing” kennis te hebben genomen van de snelheid waarmee Co-Med volgens hem de afgelopen weken “naar de afgrond is geduwd”. Hij spreekt van “een opeenstapeling van onhandigheden die niet bijdragen aan goede patiëntenzorg”.

De advocaat gaat maandag aan de slag om alle benodigde documenten te verzamelen. Voordat hij een verzoekschrift kan indienen bij de rechtbank in Maastricht, moeten de aandeelhouders van Co-Med nog besluiten over de faillissementsaanvraag.

Co-Med werd in de zomer van 2023 al op de vingers getikt door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) omdat de huisartsenpraktijken van de keten onvoldoende bereikbaar waren en de zorg tekortschoot.

De zogeheten aanwijzing die Co-Med toen kreeg van de inspectie werd echter teruggedraaid door de voorzieningenrechter. Sinds februari van dit jaar staan de twaalf praktijken alsnog onder verscherpt toezicht, maakte de IGJ in april bekend.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×