Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:17 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsNa coronaprik kunnen lymfeklieren wel halfjaar opgezet zijn

Na coronaprik kunnen lymfeklieren wel halfjaar opgezet zijn

DEN BOSCH – Vergrotingen van de lymfeklieren na coronavaccinatie zouden na hooguit twee weken moeten verdwijnen, maar blijken volgens Bijwerkingencentrum Lareb soms wel meer dan een halfjaar aan te houden.

“Ook al lijken aanhoudende vergrote lymfeklieren na coronavaccinatie onschuldig, huisartsbezoek blijft noodzakelijk om andere oorzaken uit te sluiten”, aldus het centrum.

Tot 16 augustus vorig jaar heeft Lareb 67 meldingen ontvangen van lymfeklieren die na coronavaccinatie langer dan een halfjaar opgezet bleven. Een opgezette lymfeklier kan ook duiden op heel andere, ernstige oorzaken, dus controle ervan door een dokter is aan te bevelen.

In het komende najaar begint weer een nieuwe vaccinatieronde tegen corona, bedoeld voor mensen vanaf 60 jaar, mensen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen en voor zorgmedewerkers. Wie om individuele redenen een vaccinatie wil, kan dan ook voor een nieuwe prik terecht.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×