Clicky

dinsdag 23 juli 2024 - 03:59 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelScania 560R 10x4 voor Modern Berging

Scania 560R 10×4 voor Modern Berging

UTRECHT – Onlangs nam het in Utrecht gevestigde Modern Berging een Scania 560R B10x4*6 NB 17N in gebruik, uitgerust met een open laadbak en een Palfinger autolaadkraan.

Deze vijfasser wordt ingezet voor het bergen van zware voertuigen in opdracht van onder andere Rijkswaterstaat, alsmede voor diverse kraan- en hijswerkzaamheden. Clint van Oort prijst de flexibiliteit en robuustheid van het Scania-chassis: “Een zeer fijne auto om op te bouwen.”

Om de beste configuratie samen te stellen, overlegde Modern Berging met Scania en de kraanopbouwer. De Scania R-serie bleek de beste keuze voor de complexe bergings- en hijsklussen die het familiebedrijf verzorgt en een wendbaar voertuig met veel vermogen vereisen.

“Scania plaatste de uitlaat van de zescilinder tussen de eerste en de tweede as, waardoor alles achter de tweede as naar voren gehaald kon worden en er een zo kort mogelijke wielbasis ontstond. In combinatie met de 560 pk Super motor en de dagcabine, die niet elk merk in deze klasse biedt, vormde dit voor ons het perfecte plaatje,” aldus Van Oort.

Optimaal rijcomfort

De nieuwe Scania kan zowel als trekker als met een laadbak ingezet worden. De R-cabine werd door Scania af fabriek uitgerust met onder andere lederen bekleding, lampen, luchthoorns en camera’s. Voor een optimaal rijcomfort en meer stabiliteit op moeilijk begaanbare terreinen koos Modern Berging voor luchtvering rondom. “We hebben ons best gedaan om er een mooie auto van te maken en het resultaat mag er zijn,” zegt Van Oort.

De Palfinger-kraan met een capaciteit van 165 tonmeter is voorzien van een Fly- en een MFA-jib, samen goed voor een reikwijdte van 40 meter. Op het chassis werd een 20 ton treklier gemonteerd, waarmee zware voertuigen losgetrokken kunnen worden. De bergingstruck is af te stempelen met twee steunpoten aan de voorzijde, die met een capaciteit van acht ton per stuk zorgen voor meer stabiliteit en een grotere hefcapaciteit.

‘Smoelt goed’

Modern Berging en Scania hebben een lange geschiedenis en dat is volgens Van Oort niet alleen vanwege het robuuste chassis, dat makkelijk aan te passen en op te bouwen is. “Sinds we in 1996 onze eerste Scania in gebruik hebben genomen, hebben we nooit problemen gehad. Het zijn kwalitatief zeer goede auto’s met een mooie en stoere uitstraling. En laten we eerlijk zijn; loopt niet iedere chauffeur warm voor een Scania? Het smoelt ontzettend goed.”

De auto werd geleverd door Scania Utrecht, dat ook alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden voor Modern Berging verzorgt. “We zijn heel zuinig op onze voertuigen. Een goed product is niet voldoende, de service moet ook goed zijn en dat is bij Scania perfect voor elkaar.”

Modern Berging, opgericht in 1937, is een begrip in de provincie Utrecht en verzorgt diverse bergings-, transport- en hijsklussen. Met name het bergen van zware vrachtwagens is een specialiteit, waarbij de klus het bedrijf niet uitdagend genoeg kan zijn. Hiervoor beschikt het over een gevarieerd wagenpark bestaande uit een dertigtal zware en minder zware voertuigen, die tevens ingezet worden voor het bergen van vrachtwagens op A- en N-wegen in de regio in opdracht van Rijkswaterstaat.

Een team van specialisten is getraind in het bergen van trucks, bussen, kranen, opleggers en trailers zwaarder dan 3.500 kilogram. Voor kraanwerkzaamheden rijdt Modern Berging voor een gevarieerde klantenkring heel Nederland door.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×