Clicky

vrijdag 19 juli 2024 - 23:28 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVitesse heeft nog voor anderhalve week geld, faillissement dreigt

Vitesse heeft nog voor anderhalve week geld, faillissement dreigt

ARNHEM – Vitesse heeft nog voor ongeveer anderhalve week geld op de bankrekening. Daarna kunnen alle salarissen en andere rekeningen niet meer worden betaald. Algemeen directeur Edwin Reijntjes is voor een snelle oplossing druk in overleg met de beoogde nieuwe eigenaar Guus Franke, maar houdt er ook rekening mee dat de club een faillissement moet aanvragen. Dat zei Reijntjes op een persconferentie.

Vitesse verkeert al langer in financiële problemen. Mede daardoor werd dinsdag duidelijk dat de proflicentie voor het komende seizoen wordt ingetrokken. Vitesse gaat tegen die beslissing in beroep.

Multimiljonair Franke is volgens Reijntjes al akkoord met Coley Parry, de Amerikaan achter de eerder mislukte overname van Vitesse, over het al dan niet gedeeltelijk overnemen van de schuldenlast. De komende weken moet blijken of Franke en Vitesse het eens kunnen worden over een overname van de club. Dat is nodig om volgende maand bij de beroepscommissie kans te maken de licentie toch te kunnen behouden.

Reijntjes noemt tijd als belangrijkste struikelblok in het bereiken van een deal met Franke, Vitesse-fan en eigenaar van investeringsmaatschappij Axiom Partners. “We zijn goed in gesprek, ook over actuele situaties als de liquiditeitsproblemen. Maar ik weet niet hoe snel we een deal kunnen sluiten. Guus Franke heeft mij wel meerdere malen verzekerd dat hij er vertrouwen in heeft.”

Vitesse dacht eerder met Parry al een redder te hebben gevonden, maar de licentiecommissie kon niet voldoende achterhalen waar zijn geld vandaan kwam en zette in februari een streep door de overname. Reijntjes weet nog niet of Franke wel aan de voorwaarden voldoet. Ook dat is iets wat de komende weken nog uitgezocht moet worden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×