Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:15 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsWilders over Amsterdamse wethouder Groot Wassink: met weglopen schiet je niets op

Wilders over Amsterdamse wethouder Groot Wassink: met weglopen schiet je niets op

DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders vindt het jammer dat de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink per direct stopt als voorzitter van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), omdat hij niet wil samenwerken met de PVV.

Die commissie houdt zich bezig met het vinden van noodopvangplekken voor asielzoekers en huisvesting voor statushouders.

Volgens Wilders moet Groot Wassink het zelf weten, maar hij vraagt zich af of het verstandig is. “Met weglopen schiet je meestal niet zo heel veel op.”

De PVV-leider laat hoop doorschemeren dat in Amsterdam alsnog de telefoon wordt opgenomen als PVV-minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) belt om opvang te regelen. Hij gaat ervan uit dat zij met iemand anders dan Groot Wassink wel zaken kan doen. “Aan ons zal het in ieder geval niet liggen.” Over het verdere functioneren van de wethouder wilde Wilders zich niet uitlaten: “dat is aan de gemeenteraad van Amsterdam”.

Groot Wassink zei in het AD dat hij de PVV een extreemrechtse partij vindt die “een bedreiging vormt voor de democratische orde en de rechtsstaat”. Volgens hem heeft burgemeester Femke Halsema begrip voor zijn besluit.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×