Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 05:08 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVerzekeraars zeggen contract huisartsenketen Co-Med definitief op

Verzekeraars zeggen contract huisartsenketen Co-Med definitief op

TILBURG – Zorgverzekeraars hebben hun contract met de commerciële huisartsenketen Co-Med definitief beëindigd. Dat zat er al aan te komen: vorige week werd de overeenkomst al opgeschort omdat de verzekeraars hadden vastgesteld dat Co-Med “de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen” en verplichtingen niet nakwam, stellen CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

Co-Med heeft twaalf huisartsenpraktijken, onder meer in Amsterdam, Enschede, Eindhoven, Tilburg en Zwolle. In totaal staan bij deze praktijken tienduizenden patiënten ingeschreven. De meesten zijn de komende tijd voor hun eerstelijnszorg aangewezen op de onlinehuisartsen van Arene. De organisatie werkt samen met lokale huisartsen die iemand fysiek kunnen onderzoeken als dat nodig is. In een aantal plaatsen kunnen patiënten terecht bij een andere huisartsenpraktijk.

Aan een structurele oplossing voor alle patiënten “wordt gewerkt”, laat CZ weten. Mensen mogen wel zelf op zoek gaan naar een nieuwe huisarts, maar dat hoeven ze niet te doen. “Wij werken aan een blijvende oplossing per praktijk”, klinkt het.

De praktijken waren de afgelopen dagen onbereikbaar voor patiënten. CZ noemt dat “een ernstig risico voor de patiëntenzorg”. Omdat geen zicht was op verbeteringen bij het bedrijf, dat diep in de financiële problemen zit, zien de zorgverzekeraars het niet meer zitten om met Co-Med samen te werken.

De verzekeraars adviseren patiënten om nu geen facturen van Co-Med te betalen. Ze maken duidelijk dat ze zelf ook de betalingen niet zullen hervatten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×