Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:05 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelVan der Heijden levert CO2 neutraal met Volvo FM Electric trekkers

Van der Heijden levert CO2 neutraal met Volvo FM Electric trekkers

Van der Heijden Internationaal Transport heeft recentelijk een belangrijke stap gezet naar duurzame mobiliteit door de ingebruikname van twee Volvo FM Electric trekkers, geleverd door BAS Truck Center.

Deze ontwikkeling markeert een verschuiving naar milieuvriendelijk transport en onderstreept het engagement van het bedrijf voor een groenere toekomst.

Elektrificatie als antwoord op klimaatuitdagingen

Met een vloot van 110 milieubewuste trucks is het motto van Van der Heijden ‘Simply the best’, waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Gert-Jan van der Heijden, directeur van Van der Heijden Internationaal Transport, legt uit waarom het bedrijf heeft gekozen voor elektrische trucks: “We leggen ons toe op duurzame mobiliteit en willen daarin ook ervaring opdoen met elektrisch rijden. Met de ingebruikname van deze twee Volvo FM Electric trekkers bieden we nu ook de mogelijkheid om CO2-neutraal te leveren.”

Partnership

De keuze voor de Volvo FM Electric werd mede ingegeven door de uitstekende ervaringen met zowel Volvo Trucks als BAS Truck Center. Van der Heijden benadrukt: “We hebben goede ervaringen met Volvo Trucks en BAS Truck Center heeft ons uitstekend begeleid bij de aankoop van deze nieuwe voertuigen. Er is bij ons en onze klant bijvoorbeeld een masterclass over elektrische voertuigen verzorgd. Daarnaast zijn er gedetailleerde kilometerkostprijsberekeningen gemaakt en zijn we begeleid in het aanvragen van de subsidie tot begeleiding en training van onze chauffeurs.”

Inzet en planning van de elektrische trucks

De elektrische trucks worden ingezet voor verschillende taken, zoals pendelwerk tussen fabrieken en opslaglocaties, en voor korte ritten in de regio’s Brabant en Limburg. Het opladen gebeurt ‘s nachts met behulp van wallboxen.

Van der Heijden: “Dit is ideaal, want hierbij wordt de overcapaciteit van de zonnepanelen die op het pand liggen benut.”

Chauffeurservaringen en toekomstperspectieven

Van der Heijden is erg blij met de nieuwe voertuigen: “Het is alleen wel even wennen dat er geen dieselgeluid meer is!” Eén van de chauffeurs, Jos Klumpkens, die dagelijks met een van de elektrische Volvo FM trekkers rijdt, deelt zijn enthousiasme: “De Volvo FM Electric rijdt niet alleen soepeler en stiller dan traditionele dieseltrucks, maar ik ben ook onder de indruk van de trekkracht en het driver alert systeem. Het comfort is uitstekend.”

Hij voegt eraan toe: “Het is een eer om in een van de eerste elektrische trucks in de Kempen te mogen rijden.”

Van der Heijden Internationaal Transport is een toonaangevend transportbedrijf gevestigd in Hapert, Nederland, dat zich toelegt op duurzame mobiliteit en hoogwaardige dienstverlening aan zijn klanten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×