Clicky

zaterdag 20 juli 2024 - 00:18 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsSocialemediaplatform X gaat geld vragen voor livestreams

Socialemediaplatform X gaat geld vragen voor livestreams

SAN FRANCISCO – Socialemediaplatform X wil dat gebruikers gaan betalen om livebeelden uit te zenden via het berichtenplatform.

Binnenkort is de functie voor livestreamen alleen nog maar beschikbaar voor mensen die op zijn minst een premiumabonnement hebben, maakte het techbedrijf bekend. Dat abonnement kost in Nederland 8 euro per maand.

Onder eigenaar Elon Musk zoekt het voormalige Twitter, dat hij in 2022 voor 44 miljard dollar kocht, naar nieuwe inkomstenbronnen om het bedrijf minder afhankelijk te maken van adverteerders. Bepaalde diensten die voorheen gratis waren, zijn daardoor alleen voorbehouden aan betalende abonnees. Zo maakte X eerder de omstreden beslissing om blauwe verificatievinkjes voor accounts tegen betaling aan te bieden.

De aankondiging van X om gratis livestreamen af te schaffen leidde meteen tot kritiek. Mensen die livebeelden willen uitzenden, zullen zo eerder uitwijken naar YouTube of Twitch, waarmee X eerder juist zei te willen concurreren.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×