Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 18:56 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsKlever haalt ondanks afspraken uit naar 'niet objectieve' media

Klever haalt ondanks afspraken uit naar ‘niet objectieve’ media

DEN HAAG -Tijdens haar hoorzitting in de Tweede Kamer heeft beoogd minister Reinette Klever (PVV, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp) zich negatief uitgelaten over media die volgens haar niet objectief zijn.

Zij deelde woensdag een bericht op X waarin media als “propaganda” worden bestempeld. De twitteraar van wie zij het bericht deelde vond dat onterecht werd bericht over beoogde PVV-bewindslieden. De coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB heeft echter afspraken gemaakt, waarin staat dat bewindslieden geen instituties zoals de rechtsstaat of de vrije pers verbaal aanvallen.

Klever herhaalde in de hoorzitting dat zij sommige media niet objectief vindt, omdat ze informatie zouden weglaten. Zij noemde als voorbeeld berichtgeving over de drie boetes voor Ongehoord Nederland, onder meer voor het verspreiden van onjuiste informatie. Twee boetes werden later weer ingetrokken. Klever heeft Ongehoord Nederland opgericht en was er directeur en presentator. Zij hekelt dat dit in sommige berichtgeving ontbrak. “En er zijn nog wel meer voorbeelden te geven”, zei Klever zonder verdere voorbeelden te noemen.

PVV-leider Geert Wilders sprak in 2021 over journalisten als “tuig van de richel, uitzonderingen daargelaten”. Mede daarom maakten de coalitiepartijen afspraken over hoe om te gaan met onafhankelijke journalistiek.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×