Clicky

dinsdag 16 juli 2024 - 06:08 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur eerst naar het ziekenhuis en vervolgens naar de gevangenis

Vrachtwagenchauffeur eerst naar het ziekenhuis en vervolgens naar de gevangenis [+foto]

LANDSTUHL – Vrijdagochtend vroeg vond er een ernstig verkeersongeval plaats op het knooppunt Landstuhl, waarbij de chauffeur lichtgewond raakte.

De 59-jarige chauffeur reed met zijn trekker met oplegger over de Duitse A6 richting Saarbrücken en wilde bij knooppunt Landstuhl naar de A62 richting Trier. Hij begon echter te glijden vanwege het met regen doordrenkte wegdek en een onaangepaste snelheid.

De vrachtwagen brak door de vangrail en kwam aan de overkant van de weg tot stilstand. Het voertuig blokkeerde daarmee de oprit naar de A62 richting Trier en Pirmasens.

De chauffeur bleek slechts lichte verwondingen te hebben en is uit voorzorg met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Bij de registratie van het ongeval bleek dat er een arrestatiebevel liep tegen de 59-jarige chauffeur. Omdat de chauffeur dit niet kon voorkomen door de boete te betalen, leidde zijn pad na zijn ontslag uit het ziekenhuis niet naar de vrijheid, maar naar de gevangenis in Frankenthal.

Door de enorme schade aan de vangrails en het moeizaam bergen van de trekker met oplegger zullen er waarschijnlijk tot vrijdagavond vroeg grote verstoringen zijn in de omgeving van het snelwegknooppunt Landstuhl.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A10

Rijkswaterstaat werkt ruim anderhalve maand aan A10

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat voert van 20 juli tot 9 september groot onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen op de A10 Noord tussen knooppunt Watergraafsmeer en...
×