Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 03:15 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsHezbollah: geen plek in Israël blijft gespaard bij totale oorlog

Hezbollah: geen plek in Israël blijft gespaard bij totale oorlog

BEIROET – De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, waarschuwt dat “geen enkele plek” in Israël gespaard zal blijven bij een totale oorlog met dat land. De Israëlische buitenlandminister Israel Katz dreigde eerder met een “totale oorlog” waarin de Libanese beweging vernietigd zou worden.

“De vijand weet goed dat wij ons hebben voorbereid op het ergste en dat geen enkele plek gespaard zal blijven voor onze raketten”, verklaarde Nasrallah in een toespraak op televisie. Israël kan volgens hem aanvallen verwachten op land, zee en in de lucht. Nasrallah zei, zonder verder toe te lichten, dat Israël “weet dat wat het land te wachten staat in de Middellandse Zee heel groot is”.

De leider uitte ook een dreigement aan Cyprus. “Het openen van Cypriotische luchthavens en bases voor de Israëlische vijand om Libanon aan te vallen, zou betekenen dat de Cypriotische regering deel uitmaakt van de oorlog. De verzetsbeweging zal het dan beschouwen als deel van de oorlog.” Cyprus heeft voor zover bekend geen land of bases aangeboden aan Israël, maar heeft dat land in het verleden toegestaan zijn luchtruim te gebruiken voor oefeningen.

Sinds de oorlog in de Gazastrook begon, valt Hezbollah Israël regelmatig aan als steunbetuiging voor Hamas. De Israëlische krijgsmacht neemt Hezbollah sindsdien herhaaldelijk onder vuur. Het opgelaaide geweld in het zuiden van Libanon en het noorden van Israël leidt tot internationale bezorgdheid. Landen vrezen dat de situatie daar verder escaleert.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×