Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:58 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelEerste voertuig met nieuwe gezamenlijke huisstijl Boss Transport en Datrans is een...

Eerste voertuig met nieuwe gezamenlijke huisstijl Boss Transport en Datrans is een Scania

VENLO – In het Limburgse Venlo heeft Boss Transport BV een Scania 500S A4X2NB in gebruik genomen. Het is het eerste voertuig uit het 60 eenheden tellende wagenpark dat na de overname van Datrans Nederland is voorzien van de nieuwe huisstijl.

Voor eigenaar Gijs Boss was het chauffeurscomfort en de relatie met Scania Venlo leidend voor de aanschaf. “Scania onderscheidt zich in hele plaatje en is het geld meer dan waard. Het is een zeer betrouwbare auto met een goed verbruik en een optimaal chauffeurscomfort.”

Zwitserland, Italië, Oostenrijk en Denenmarken, chauffeur Ruud Spierings rijdt met zijn nieuwe Scania heel Europa door. Vandaar de keuze voor de ruime en comfortabele S-cabine Highline, die dankzij de vlakke vloer een ruime leefruimte, optimaal comfort en veel opbergmogelijkheden biedt. “De wens van Ruud speelde mee in de beslissing,” verklaart Boss. “Hij hoorde alleen maar positieve berichten over het merk en wilde ook weleens beleven waar andere Scania rijders over praten.”

Soepel schakelgedrag

De S-serie is voorzien van een geautomatiseerde G33CM versnellingsbak, die in combinatie met een retarder zorgt voor een lager brandstofverbruik en een soepel schakelgedrag. Om meer kilometers te kunnen maken op lange ritten is gekozen voor een extra grote brandstoftank met een capaciteit van 1.250 liter. Het voertuig werd samengesteld in overleg met de chauffeur, die mocht meebeslissen over luxe en comfort verhogende opties zoals lederen bekleding en extra LED verlichting. De voor Boss Transport kenmerkende metallic kleur geeft de nieuwkomer een stoer uiterlijk.

De 4×2 trekker werd geleverd door Scania Venlo, waar het ook in onderhoud is. Hiervoor heeft Boss Transport een Scania reparatie- en onderhoudscontract afgesloten. “We hebben na al die jaren een goede relatie opgebouwd en worden altijd gehoord en geholpen. Een prettige samenwerking met een garage die helder communiceert, is voor ons enorm belangrijk bij de keuze voor nieuwe voertuigen.”

In 2011 startte Gijs Boss als eigenrijder voor Datrans. Al snel volgende een tweede en een derde voertuig en zo bouwde Boss zijn bedrijf uit tot een logistieke dienstverlener met 22 trekkers en 22 trailers. Groenteplanten, chocolade paashazen of machines, alles wat in een box trailer, tautliner of koeltrailer kan, wordt vervoerd. “Geen vraag is ons te gek. Iedere opdracht is een uitdaging en wordt serieus opgepakt”, zegt Boss.

Twaalf en een half jaar na de oprichting groeit het transportbedrijf in één klap met 28 trekkende eenheden en een hele vloot trailers. Begin januari 2024 neemt Boss Datrans, ook wel bekend als Ruud Hagens, gevestigd in Wanssum over.

“Wij kregen steeds meer aanvragen voor Zwitserland waarop ook Datrans georiënteerd is en als ik iets niet wil, is het collega’s in de wielen rijden. Dankzij deze overname kunnen beide entiteiten elkaar versterken.”

Ondanks het streven om zo min mogelijk te wijzigen, werd de huisstijl van beide entiteiten gecombineerd. De nieuwe Scania S-cabine is het eerste voertuig waarop de zorgvuldig uitgedachte striping prijkt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×