Clicky

vrijdag 19 juli 2024 - 23:10 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolitieagent aangehouden op verdenking van corruptie

Politieagent aangehouden op verdenking van corruptie

ALKMAAR – De Rijksrecherche heeft dinsdag een 35-jarige politieagent woonachtig in Alkmaar aangehouden op verdenking van computervredebreuk, schending van het ambtsgeheim en corruptie.

De man, die werkzaam is voor de politie-eenheid Amsterdam, wordt ervan verdacht langere tijd informatie uit de politiesystemen te hebben verkocht aan derden. De woning van de verdachte is doorzocht, meldt het Openbaar Ministerie.

Behalve de politieagent zijn nog drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de corruptie. Het gaat om een 26-jarige man uit Haarlem, een 32-jarige man uit Zaandam en een 29-jarige man uit Amsterdam.

De verdachten kwamen in beeld nadat in een lopend onderzoek in Midden-Nederland gelekte politie-informatie werd aangetroffen. De Rijksrecherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie in Midden-Nederland verder onderzoek. Alle verdachten zitten in voorarrest.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×