Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 19:04 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelTwee nieuwe Volvo Electric trekkers voor Laarakkers

Twee nieuwe Volvo Electric trekkers voor Laarakkers

BOXMEER – Met de levering van twee Volvo FH 4×2 Electric trekkers heeft Laarakkers haar wagenpark verder uitgebreid. De nieuwe trekkers worden voornamelijk in Duitsland ingezet voor het vervoeren van steenpuin, gebroken puin, grond en grint. Een mooie mijlpaal naar meer schone kilometers.

In september 2023 heeft Laarakkers bij BAS Truck Center de order getekend voor twee Volvo FH 4×2 Electric trekkers. Deze voertuigen zijn inmiddels door Laarakkers in ontvangst genomen. Met deze aanschaf zet Laarakkers een volgende stap in de verduurzaming van haar wagenpark.

De elektrische trucks zullen voornamelijk in Duitsland ingezet worden voor het vervoer van steenpuin, gebroken puin, grond en grint bij onze (sloop-) projecten. Elektrisch aangedreven vrachtwagens stoten geen schadelijke stoffen uit zoals CO2, stikstofoxides (NOx) of fijnstof. Ook zijn de e-trucks stiller dan hun dieselaangedreven equivalenten, wat de geluidsoverlast in steden en woonwijken vermindert.

Met de inzet van de elektrische trucks kunnen we aan de hoge eisen voldoen welke bij onze binnenstedelijke projecten gevraagd worden; een reducering van de geluids- en emissieniveaus, verduurzamen van de bouwlogistiek zonder in te leveren op prestaties. Op deze wijze kunnen wij ook bijdragen aan een beter en schoner milieu voor onze medewerkers op de bouwplaats, maar ook voor de mensen in de omgeving.

“Het gebruik van moderne en emissiearme machines is als onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie essentieel. Met synthetische dieselbrandstoffen en elektromotoren dringen we onze uitstoot verder terug.” aldus Marcel Laarakkers, Mede-eigenaar van de Laarakkers Groep.

Laarakkers blijft investeren in een duurzaam wagen- en machinepark. Met de twee nieuwe Volvo FH 4×2 Electric trucks van Laarakkers en de vorig jaar geleverde e-trucks bij Wim Martens Logistics, heeft de Laarakkers Groep nu in totaal vier e-trucks. In december 2023 heeft Laarakkers de eerste elektrische 35-tons graafmachine in Noordrijn-Westfalen aangeschaft.

Het familiebedrijf Laarakkers werd in 1945 opgericht in Nederland en inmiddels uitgegroeid tot een een gerenommeerde en toonaangevende internationale totaalontzorger. Onze specialismen zijn onder andere sloop, asbestverwijdering, grond- en bouwstofrecycling en gebiedsontwikkeling.

Met meer dan 600 projecten per jaar is Laarakkers één van de grootste dienstverleners op de markt in Noordrijn-Westfalen (DE) en in Nederland. Binnen de Laarakkers Groep zijn diverse bedrijven actief op het gebied van onder andere sloop energiecentrales, industriële sloop, recycling, kippertransport en grondverzet.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×