Clicky

zaterdag 15 juni 2024 - 20:52 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsDaimler Truck bundelt e-infrastructuur- en laaddiensten in Europa onder het nieuwe merk...

Daimler Truck bundelt e-infrastructuur- en laaddiensten in Europa onder het nieuwe merk TruckCharge

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN –

Daimler Truck introduceert in Europa het nieuwe merk TruckCharge. De onderneming bundelt onder deze naam het bestaande en toekomstige aanbod op het gebied van e-infrastructuur en het laden van eTrucks: advies, hardware en digitale services. Op deze manier wil Daimler Truck klanten een voordelig totaalpakket bieden, van energieopwekking tot voertuigbediening, zodat ze het volledige potentieel van de elektrificatie kunnen benutten. TruckCharge richt zich niet alleen op wagenparkbeheerders, maar ook op industriële bedrijven met een eigen of extern wagenpark. Omdat doorgaans voertuigen van verschillende fabrikanten worden gebruikt, is TruckCharge beschikbaar ongeacht het truckmerk. Daimler Truck introduceert TruckCharge officieel in september op de IAA Transportation in Hannover.

Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks: “We willen eMobility eenvoudig en rendabel maken voor onze klanten – ook naast de aanschaf van eTrucks. Met TruckCharge bundelen we nu ons aanbod aan oplossingen onder één merk en gaan we het portfolio voortdurend uitbreiden.”

Verbetering van de TCO voor wagenparkbeheerders

Met de adviesdienst, die deel uitmaakt van het uitgebreide ecosysteem voor het verbeteren van de TCO van eTrucks, ondersteunt Mercedes-Benz Trucks klanten al geruime tijd bij de elektrificatie van hun wagenpark en eigen depot. De focus ligt op advies over alle aspecten van eTrucks, evenals de planning, toepassing en technische uitvoering van de laadinfrastructuur van het eigen depot en de netaansluiting. Daarnaast kunnen de adviseurs van Mercedes-Benz Trucks ondersteuning bieden bij het vinden van mogelijkheden voor overheidssubsidie voor infrastructuur en voertuigen.

Laadstations voor klantendepots – digitale services

Daimler Truck biedt klanten ook de mogelijkheid om snellaadstations bij zijn dealers te kopen. Het ‘Depot Charging’-pakket omvat advies, hardware en technische service, evenals financieringsoplossingen via Daimler Truck Financial Services voor de laadinfrastructuur. Desgewenst kunnen gekwalificeerde Daimler Truck-partners ook de installatie verzorgen. Het doel is om een ​​probleemloos laadproces en een hoge voertuigbeschikbaarheid te garanderen. Eind mei zijn de eerste pilotprojecten gestart bij verschillende dealers in Duitsland. De uitrol van TruckCharge vindt momenteel plaats in Europa en zal geleidelijk aan in alle landen worden voltooid. Alpitronic is de strategische partner voor de laadpalen.

De digitale services omvatten de exploitatie van het wagenpark inclusief intelligent laadmanagement. Passende betaalfuncties voor het laden buiten het eigen depot (‘Public Charging’) ronden het aanbod af.

Advies voor industriële bedrijven over CO2-neutrale toeleveringsketen

Steeds meer industriële bedrijven willen hun toeleveringsketens CO2-neutraal maken. Hiervoor hebben de specialisten van Daimler Truck een speciale adviesdienst ontwikkeld. Samen met de klant evalueren ze de te elektrificeren routes op het gebied van inkomende en uitgaande logistiek en creëren ze, in overleg met de betreffende wagenparkbeheerders, een optimale routeplanning met passende laadpunten. Op basis hiervan ontwerpen de adviseurs individuele laadoplossingen voor zowel industriële bedrijven als expediteurs. De eerste klant hiervoor was Mercedes-Benz Group AG in samenwerking met het bedrijf Große-Vehne als logistieke partner.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en...