Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 12:25 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerLintex BV failliet verklaard

Lintex BV failliet verklaard

DODRECHT – Voor de rechtbank van Rotterdam is op dinsdag 28 mei Lintex BV uit Dordrecht failliet verklaard.

Volgens de curator, mr. Ammerlaan, heeft het bedrijf het faillissement zelf aangevraagd. Hij licht het faillissement desgevraagd toe: “Het betreft een eigen aangifte. In het verzoekschrift tot de aanvraag van het eigen faillissement is aangegeven dat de bedrijfsactiviteiten al in februari jl. zijn beëindigd omdat het in de visie van het bestuur niet mogelijk meer was om de onderneming gezond te maken. Het faillissement is gisteren uitgesproken en ik dien nog nader te worden geïnformeerd over de achtergrond van het faillissement. Volgens het verzoekschrift van Lintex B.V. zijn er momenteel nog acht werknemers in dienst.”

Het bedrijf is in 1995 opgericht door Leen van der Linden. Wat ooit begon met één vrachtwagen is inmiddels, volgens de website, uitgegroeid tot een volwaardig transportbedrijf. Het transportbedrijf was actief in containertransport, op- en overslag, warehousing en maatwerk oplossingen.

Of het bedrijf een doorstart maakt wordt door de curator onderzocht.

Begin april werd bekend dat J.C.S. van Orselen een onbekend aantal vrachtwagens van Lintex heeft overgenomen. Het bedrijf nam toen enkel vrachtwagens over en geen personeel, benadrukte van Orselen toen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur eerst naar het ziekenhuis en vervolgens naar de gevangenis [+foto]

LANDSTUHL - Vrijdagochtend vroeg vond er een ernstig verkeersongeval plaats op het knooppunt Landstuhl, waarbij de chauffeur lichtgewond raakte. De 59-jarige chauffeur reed met zijn...
×