Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 13:40 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerWaberer's realiseert hoogste kwartaalomzetcijfers ooit

Waberer’s realiseert hoogste kwartaalomzetcijfers ooit

Als de grootste complexe logistieke dienstverlener van Hongarije bedroeg de omzet op groepsniveau van Waberer’s in het eerste kwartaal van 2024 196,7 miljoen euro. Dit vertegenwoordigt een stijging van 11,3 procent vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Dit is tevens een record voor het bedrijf, aangezien er nog nooit zo’n hoge kwartaalomzet is geweest.

Het EBIT-resultaat (winst vóór rente en belastingen) bedroeg, in lijn met de verwachtingen van het management, 8,5 miljoen euro, vergeleken met de waarde van ruim 11 miljoen euro een jaar eerder. De daling van de EBIT is deels te wijten aan afgenomen industriële productievolumes in Duitsland, Italië en Hongarije, die tot de belangrijkste markten voor Waberer’s Group behoren.

Bovendien presteerde de detailhandel zwak, zowel op internationaal als op Hongaars niveau.

Aanzienlijke stijgingen van de wegentol in verschillende landen die relevant zijn voor de transportsector hebben ook bijgedragen aan de daling van de EBIT. De groep verwacht echter in de tweede helft van het jaar aanzienlijke verbeteringen in het internationale transport- en logistieke segment, wat een positieve invloed zou kunnen hebben op de resultaten van de groep.

Prestaties van verschillende segmenten

Het Contractual Logistics Segment (RCL) verhoogde, dankzij de succesvolle klantenwerving in de afgelopen periodes, zijn kwartaal-EBIT met 14,8 procent tot 4,6 miljoen euro. De kernactiviteit slaagde erin haar winstgevendheid te behouden ondanks de stagnerende binnenlandse consumentenvraag. De overname van de Servische distributiemarktleider MD International werd aan het einde van het kwartaal afgerond en de prestaties van het overgenomen bedrijf zullen vanaf het volgende kwartaal weerspiegeld worden in de resultaten van het segment.

In het International Transportation and Logistics Segment (ITS) rondde de groep de overname van de spoorweglogistiek PSP Group aan het begin van het eerste kwartaal van 2024 af, en de consolidatie van het eigendomsaandeel (51%) verbeterde de EBIT van het segment met 0,3 miljoen. EUR, wat bijdraagt aan het resultaat van het segment met twee maanden goede prestaties. De EBIT van dit segment kwam echter in de negatieve cijfers terecht, met een waarde van -2 miljoen euro, 3,8 miljoen euro lager dan vorig jaar.

De uitbestede transportdiensten kenden een lichte verbetering van de winstgevendheid, terwijl de eigen vloottransportactiviteiten een lagere winstgevendheid behaalden als gevolg van de zwakke Europese economische situatie en de aanzienlijke stijgingen van de wegentol aan het begin van het jaar.

Over het geheel genomen verwacht Waberer’s Group een aanzienlijke verbetering van de resultaten van het ITS-segment vanaf de tweede helft van het jaar.

Het verzekeringssegment behaalde het hoogste EBIT-resultaat uit zijn geschiedenis: 5,9 miljoen euro EBIT, een stijging van 9,5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023. Dit was vooral te danken aan de hoge beleggingsresultaten, en ook de verzekeringsklantenportefeuille groeide met 15 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023. afgelopen jaar. De verwachting is dat dit verder zal toenemen als gevolg van onlangs gesloten strategische verkoopovereenkomsten.

“De Waberer’s Group heeft een belangrijk kwartaal achter de rug wat betreft de uitvoering van onze strategie. Belangrijke overnames die de groei van de groep verder zullen helpen, werden in het eerste kwartaal van 2024 afgerond, zoals de PSP Group en het Servische MDI. Ook zijn we begonnen met de ontwikkeling van een nieuw logistiek centrum in Debrecen en bereikten we de laatste fase van de bouw van ons magazijn in Ecser. Wij verwachten dat deze investeringen en de logistieke operatie bij Ecser de winstgevendheid van de groep in de tweede helft van het jaar aanzienlijk zullen ondersteunen. Bovendien hebben we onze kapitaalmarktactiviteit vergroot en op basis van de goedkeuring van de algemene vergadering betalen we een 20 procent hoger dividend van 120 forint per aandeel vergeleken met vorig jaar”, benadrukte

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tien nieuwe Scania’s voor Nillezen

OEFFELT – Internationaal Transportbedrijf Nillezen B.V. uit Oeffelt heeft een order van tien Scania 460R A4x2 trekkers met 13-liter Super motor geplaatst. Het familiebedrijf...
×