Clicky

maandag 17 juni 2024 - 20:02 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesBelgische kaasproducent St. Paul mag smeerkaasproducent ERU overnemen

Belgische kaasproducent St. Paul mag smeerkaasproducent ERU overnemen

AMSTERDAM – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft toestemming voor de overname van Koninklijke ERU, bekend van Goudkuipje-smeerkaas, door de Belgische kaasproducent St. Paul. Die overname werd in april aangekondigd. Volgens de ACM wordt de concurrentie door de overname niet verstoord.

Het in Woerden gevestigde ERU bestaat dit jaar tweehonderd jaar en maakt verschillende smeerkazen, maar bijvoorbeeld ook plakken cheddar en andere kaassoorten. St. Paul maakt kaas die in allerlei producten wordt verwerkt, zoals in pizza, vlees met kaas en kaassnacks. Het bedrijf komt uit Lokeren in België. Het hoofdkantoor staat in Nederland, in het Zeeuwse Sint Jansteen.

Volgens de bedrijven ontstaat door de overname een marktleider rond een “breed scala aan smeltkaasbereidingen” en wordt St. Paul de grootste smeltkaasproducent van de Benelux. Financiële details over de deal zijn niet bekend.

“We zijn vastbesloten om ons diverse aanbod van hoogwaardige (smelt)kaasproducten verder te ontwikkelen en uit te breiden, en zo te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten, out-of-home en de voedingsmiddelenindustrie”, zei topman Dieter Kuijl van St. Paul bij de aankondiging van de overname.

“De gezamenlijke krachten van St. Paul en Koninklijke ERU zullen resulteren in een breed scala aan hoogwaardige (smelt)kaasbereidingen. We zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden om onze merken verder te laten groeien en nieuwe markten te verkennen”, verklaarde topman Maurits Sandberg van ERU.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Beoogd PVV-minister Madlener van Infrastructuur: mooi en realistisch akkoord

DEN HAAG - PVV-Kamerlid Barry Madlener, die waarschijnlijk in het kabinet-Schoof plaatsneemt als minister van Infrastructuur, vindt dat hij uitvoering gaat geven aan een...