Clicky

zaterdag 13 april 2024 - 05:06 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesKaasproducent St. Paul voornemens ERU over te nemen

Kaasproducent St. Paul voornemens ERU over te nemen

LOKEREN(BE), WOERDEN(NL), SINT JANSTEEN(NL) – St. Paul, een belangrijke speler op de internationale (gesmolten) kaasmarkt, kondigt de overname aan van Koninklijke ERU, onder voorbehoud van goedkeuring door marktautoriteit ACM.

Deze overname, volgend op de strategische samenwerking die beide bedrijven in juni 2023 zijn aangegaan, markeert een belangrijke mijlpaal in de groeiambities van St. Paul’s door haar positie als marktleider in de (gesmolten) kaasmarkt te versterken.

Sinds de aankondiging van de strategische samenwerking door beide bedrijven in juni 2023 hebben Koninklijke ERU en St. Paul de kaassmeltactiviteiten van Kasi Food, voorheen onderdeel van de Lekkerkerker Food Group in Lopik, overgenomen en geïntegreerd in Woerden en Sint Jansteen. De medewerkers van Kasi Food, die door de bedrijfsoverdracht onderdeel zijn geworden van Royal ERU, opereren momenteel vanuit de vestiging van Royal ERU in Woerden.

Aandelen

De aandeelhouders van St. Paul en Royal ERU, die eerder hun samenwerking aankondigden, hebben succesvol overeenstemming bereikt over de overname van Royal ERU. St. Paul is voornemens alle aandelen in het kapitaal van ERU Group BV over te nemen. De overname wacht nog op goedkeuring van de Nederlandse marktautoriteit ACM (Autoriteit Consument en Markt).

Marktleider

Met de overname van Koninklijke ERU door St. Paul ontstaat een krachtige alliantie die een breed assortiment (gesmolten) kaasbereidingen gaat produceren voor de consumentenmarkt, de out-of-home markt en de voedingsmiddelenindustrie. Deze diversificatie stelt St. Paul in staat zijn marktleiderschap te versterken en in te spelen op de dynamische eisen van verschillende marktsegmenten.

Ambitie

Dieter Kuijl, CEO van St. Paul, benadrukt de ambitie achter deze overname: “Met deze historische stap wordt St. Paul de grootste (gesmolten) kaasproducent van de Benelux. We zijn vastbesloten om ons gevarieerde assortiment hoogwaardige (gesmolten) kaasproducten verder te ontwikkelen en uit te breiden, waarmee we tegemoetkomen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten, buitenshuis en de voedingsindustrie.”

 

Gezamenlijke strijdkrachten

Koninklijke ERU, opgericht in 1824 en bekend om haar kwalitatieve smeerkazen, ziet potentie in deze overname om haar marktpositie te versterken en het productportfolio te optimaliseren. Maurits Sandberg, CEO van Koninklijke ERU, viert in 2024 het 200 -jarig jubileum: “De gebundelde krachten van St. Paul en Koninklijke ERU zullen resulteren in een breed assortiment hoogwaardige (gesmolten) kaasbereidingen. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden om onze merken verder te laten groeien en nieuwe markten te verkennen.”

Met deze overname versterken St. Paul en Koninklijke ERU hun posities in de markt en blijven zij gezamenlijk streven naar efficiëntie, kwaliteit en groei in de (gesmolten) kaasindustrie.

GERELATEERD

LAATSTE NIEUWS

Verkeershinder in en rond Rotterdam door wegwerk en marathon

ROTTERDAM - Weggebruikers in en rond Rotterdam moeten komend weekeinde rekening houden met vertragingen en omleidingen. Dat komt door wegwerkzaamheden op de Ring van...